Financieel adviseur Suze Orman kiest voor Bitcoin kopen via ETF’s om deze reden

361 totale weergaven
Financieel adviseur Suze Orman kiest voor Bitcoin kopen via ETF's om deze reden

Bekende financieel adviseur en podcast-host Suze Orman heeft recent haar vertrouwen uitgesproken in Bitcoin, maar geeft de voorkeur aan investeren via Bitcoin ETFs (Exchange Traded Funds). Orman, auteur van het boek Women & Money en een gerespecteerd figuur in de financiële wereld, deelde haar gedachten over crypto in een interview met CNBC.

Bitcoin gaat belangrijk zijn voor jongere generatie

Orman denkt dat Bitcoin vooral belangrijk gaat worden voor de jongere generatie. Ze zei dat jonge mensen steeds meer verdienen en financieel volwassen worden. Hierdoor zal Bitcoin voor hen een populaire investering worden, wat de Bitcoin koers kan doen stijgen.

Volgens Orman zal deze interesse van jonge investeerders ervoor zorgen dat Bitcoin steeds belangrijker wordt.

Investeren via Bitcoin ETFs

Hoewel Orman positief is over Bitcoin, kiest ze ervoor om zelf via ETFs te investeren in plaats van direct Bitcoin te bezitten. Ze geeft aan dat ze Bitcoin niet ziet als een toekomstige valuta of een stabiele waardeopslag. Toch ziet ze de enorme interesse van mensen, vooral van de jongere generatie, die veel energie steken in crypto.

Ze legt uit dat ze liever een ETF koopt om te voorkomen dat ze problemen krijgt zoals bij de val van FTX. Ook zegt ze dat ze het lastig vindt om te begrijpen hoe crypto wallets werken. Vooral het idee dat je nooit meer bij je Bitcoin kunt als je je wachtwoord kwijtraakt, vindt ze zorgwekkend.

Orman waarschuwt mensen voor de risico’s

Ondanks haar enthousiasme, waarschuwt Orman nieuwe investeerders voor de risico’s van Bitcoin. Ze adviseert mensen alleen geld te investeren dat ze kunnen missen, omdat de koers van Bitcoin heel erg kan schommelen. “Je moet er oké mee zijn als je dat geld kwijt raakt,” zegt ze.

Ook vertelde ze dat nieuwe investeerders vooral voorzichtig moeten zijn omdat de koersen van crypto zo volatiel zijn.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...