Swan Bitcoin en BitGo gaan samen een bitcoin-only trust lanceren voor VS

Crypto-custodial BitGo en gaat samen met Swan Bitcoin een bitcoin-only trustbedrijf lanceren. Ze willen op deze manier een bedrijf in de markt zetten zonder blootstelling aan de rest van de cryptomarkt.

Amerikaanse bitcoin trust

De joint venture moet nog wel goedkeuring krijgen van regelgevende instanties en ook de naam van de dienst is nog niet bekend gemaakt. De trust gaat de expertise van BitGo omtrent custody combineren met die van Swan op het gebied van onboarding en fraudepreventie.

Het zou het allereerste Amerikaanse bitcoin-only trustbedrijf moeten zijn, zo valt op te maken uit het persbericht. Mike Belshe, CEO van BitGo, schrijft:

“Wij geloven dat het beste model voor de bitcoin industrie hetzelfde beproefde model is dat al meer dan een eeuw deel uitmaakt van de Amerikaanse financiële sector: de scheiding van de exchange en de custody”

Swan gebruikt onder andere de bitcoin-opslagdiensten van BitGo, terwijl het ook samenwerkt met het in Nevada gevestigde charter trustbedrijf Fortress Trust, Zij hadden onlangs te maken met een hack en verloren klantenfondsen. Het staat op het punt om door Ripple te worden overgenomen.

Cory Klippsten, CEO van Swan, vertelt dat ze proberen om de compliance en settlements naar een andere partner te verplaatsen:

“We zijn sinds begin 2023 met Bakkt aan het integreren en we zijn al begonnen met het overdragen van een aantal klantsegmenten.”

“Het is belangrijk voor ons om een custodial op te bouwen zonder de risico’s van (…) veel altcoins binnen hetzelfde trustbedrijf als bitcoin.”

Er is dus veel gaande in de markt van custodials. In juli werd Prime Trust onder curatele gesteld, kort nadat BitGo de overname stopzette. De CEO van Prime Trust deelde dat ze $8 miljoen hadden verloren aan een investering in de algoritmische stablecoin TerraUSD, die in mei 2022 instortte.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...