Techblad Wired liet $750.000 aan bitcoin verloren gaan om een punt te maken

Techblad Wired liet $750.000 aan bitcoin verloren gaan om een punt te maken

In 2013 heeft het technologieblad Wired ruim 13 bitcoin met opzet verloren laten gaan om met een objectieve blik over de materie te kunnen blijven schrijven. Als de redactie de bitcoin had gehouden, was het nu ongeveer $750.000 waard geweest.

Minen op de redactie

In 2013 kreeg de redactie van Wired een bitcoin miner toegestuurd van het merk Butterfly Labs om te testen. Dat bedrijf bestaat niet meer en thuis op een kantoor bitcoin minen gaat ook niet meer, maar in 2013 heeft de redactie 13,34623579 BTC verdiend met de machine.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De conclusie was dat je met het stroomverbruik waarmee je nog geen kop koffie warm houdt, een eigen geldprintmachine in huis haalt. Zij het dat het wel veel gedoe is om de boel te installeren.

Het duurde destijds ongeveer twee weken om het aankoopbedrag van de miner à $274 terug te verdienen, de koers van BTC lag tussen de $100 en $150.

Bitcoin is niet echt

Na verloop van tijd is de miner uitgezet, maar zat de redactie met ‘een klein fortuin aan bitcoin’. De grote vraag was nu: wat te doen met het verdiende geld?

Een van de opties was om het geld te doneren aan een goed doel of een vat bier te kopen. Hoewel aantrekkelijk, was het team van mening dat het de journalistieke integriteit in de weg zou zitten als het blad ook maar iets zou hebben overgehouden aan het minen.

Bovendien was bitcoin toch ook niet helemaal echt, vond redacteur Robert McMillan.

“’s Werelds populairste digitale valuta is echt niets meer dan een abstract begrip,” schreef hij in 2013.

Wired verbond hieraan de enige voor hen logische consequentie en vernietigde de private keys van de wallet waarin de 13,34623579 BTC zich bevonden. Op het moment van schrijven zou het $761,259.28 waard zijn. Hoeveel vaten bier zijn dat?

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining Opmerkelijk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties