Ted Cruz blijft overtuigd: Texas moet een bitcoin walhalla worden

Ted Cruz blijft overtuigd: Texas moet een bitcoin walhalla worden

De Amerikaanse senator Ted Cruz zet nog altijd in op bitcoin. De senator van Texas sprak op het Texas Blockchain Summit 2022.

Cruz laat zich vooral vaak uit over de wereld van bitcoin mining. Hij ziet voordelen in de manier waarop miners op het energienetwerk functioneren. Cruz: "Het mooie aan bitcoin minen is dat je bij grote investeringen, zoals wij in Texas, ook ruimte hebt op bitcoin miners uit te zetten.'' De senator doelt daarmee op miners die tijdelijk stoppen en hun energie 'teruggeven' aan het elektriciteitsnet.

In de praktijk doen miners dat overigens niet gratis, daar staat gewoon een vergoeding tegenover. In theorie zorgen winstgevende miners dus voor een extra energietoevoer als daar voor betaald wordt. Cruz denkt dat dit een groot voordeel is voor Texas.

Bitcoin miners hebben het momenteel wel moeilijk. De industrie heeft te maken met stijgende rentes, veel concurrentie en een dalende koers.

Cruz weet ook nog wat extra bitcoiners aan te spreken met een uitspraak: "Ik vind bitcoin interessant omdat de regering het niet kan besturen." Grappig, want de beste man kan zo maar eens een gooi doen naar het presidentschap in de VS.

Cruz ziet bitcoin ook vooral als logische investering: "Ik denk dat bitcoin investeringen betekent, het betekent kansen. Het betekent financiële onafhankelijkheid."

Ted Cruz is een van de politici die mogelijk Donald Drump gaat uitdagen in de Republikeinse Partij. Cruz zet in zijn staat in op Texas. Naast dat het veel interesse uit de industrie oplevert, lijkt het ook duidelijk een politieke keuze. Cruz en Texas scoren in de wereld van bitcoin.

Gouverneur Gregg Abbott zet zich ook in voor bitcoin miners. Texas is de meeste energierijke staat van Amerika. Het maakt eigenlijk niet uit of dit nu door een bepaalde lobbygroep komt, of dat de lokale politici daadwerkelijk voordelen in bitcoin zien. Feit is dat het op de politieke agenda staat. Ook nu de koers lager staat.

Lees meer over:
Bitcoin mining Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties