Terugblik: Andreas Antonopoulos over 51%-aanval op bitcoin

Het netwerk van bitcoin startte in 2009. Sinds die tijd is er een hoop veranderd. Veel prominente figuren van weleer zijn iets meer naar de achtergrond verdreven. Soms is het daarom leuk om eens terug te kijken.

Deze keer is het de beurt aan Andreas Antonopoulos. De Grieks-Britse computerwetenschapper en auteur is onder andere bekend van zijn boeken als 'Mastering Bitcoin'. maar je kunt hem ook vinden in video's uit 2013 waar hij voor een lege zaal praat over bitcoin.

Vandaag aandacht voor een van zijn beste filmpjes. Antonopoulos krijgt de vraag: Wat als een land bitcoin probeert aan te vallen? Bekijk de video van ruim 2 minuten en je weet waarom het bijna onmogelijk is voor een land om bitcoin aan te vallen met hardware. We hebben de tekst voor je uitgewerkt om terug te lezen onder de video.

Vragensteller: "Maakt u zich zorgen over een groot land dat actief Bitcoin wil vernietigen om hun eigen supercomputers en chips te ontwerpen en honderden miljoenen of miljarden dollars te investeren om de blockchain opzettelijk te verstoren?"

Andreas reageert (ietwat sarcastisch): "Nee, ik maak me daar helemaal geen zorgen over. Dit kan niet meer worden gedaan met Bitcoin. Dit is iets dat alleen kan worden gedaan met opkomende altcoins. Bitcoin heeft een niveau van computerkracht bereikt dat geen enkele nationale staat het kan omverwerpen door alleen maar computerkracht."

"De inspanning om dit te doen zou een enorme geheime operatie van chipfabricage vereisen, gevolgd door de gecoördineerde aanval die hen dominantie zou geven over het volgende blok gedurende 10 minuten totdat we die schoften van het netwerk aftrappen, en het protocol aanpassen rondom hen. Ze zouden ontmaskerd worden. Ze zouden $1.000.000.000 hebben verloren door dit te doen, en alles wat ze bereikt hebben is één double spend. Nu, hier is het ding. Lang voordat we op dat punt komen, beseffen ze dat als ze dit gewoon laten draaien, ze eigenlijk wat Bitcoin als beloning kunnen krijgen omdat het incentive structuur werkt. En dus maak ik me daar geen zorgen over.

"En veel mensen houden de blockchain in de gaten. En zoals ik al eerder zei, wat gaan ze doen? Dus ze nemen het over en ze forken de blockchain en ze gaan ergens anders heen, toch? Ze hebben een alternatieve blockchain gecreëerd. Geweldig. Wat gaan we doen? Wie gaat zich bij de NSA-blockchain aansluiten? Wie wil er op Fed coin speculeren? Dus we blijven allemaal op de oude fork. De moeilijkheidsgraad zal dalen. Het zal winstgevender worden voor de miners die zijn achtergebleven en we gaan verder met onze munt en zij kunnen gaan mijnen wat ze maar willen op hun alternatieve blockchain. Ze bereiken niets. Ze kunnen geen protocolwijzigingen aanbrengen en het zou $1.000.000.000 kosten om de meest belachelijke Keystone Kops-fout in de geschiedenis te maken. Bovendien zou hiervoor een regering nodig zijn die het kán doen."

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  bitcoin etf Bitcoin
  BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

  De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

  Gary Gensler Nieuws
  Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

  Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Lees meer