Tesla noteert een verlies van $440 miljoen op hun bitcoin

Tesla noteert een verlies van $440 miljoen op hun bitcoin

Automaker Tesla moet een bedrag van ongeveer $440 miljoen afboeken op de bitcoinreserves op de balans. Dat is het gevolg van de sterke koersdaling in het tweede kwartaal en de boekhoudregels in de Verenigde Staten.

Impairment loss

Het bedrijf van Elon Musk heeft last van de dalende bitcoinkoers. Tesla heeft begin vorig jaar voor $1,5 miljard dollar aan bitcoin gekocht tegen een geschatte koers van $31.250. In 2021 is een klein deel verkocht. In het tweede kwartaal van 2022 is de koers van bitcoin flink gedaald en daarmee waarde van de resterende bitcoinpositie op 30 juni ook.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin op de balans van Tesla is $440 miljoen minder waard dan aan het einde van kwartaal 1. Dat verschil moet volgens de Amerikaanse regels voor beursgenoteerde bedrijven worden afgeschreven als ‘impairment loss’ en gerapporteerd bij de Securities and Exchange Commission (SEC). De $440 miljoen is gelijk aan 9% van de winst van 2021.

Vorig jaar nog op winst

Mocht de koers weer gaan stijgen dan wordt dat niet als winst gerapporteerd. Pas wanneer Tesla bitcoin verkoopt is er eventueel winst en wordt die duidelijk in het eerstvolgende kwartaalverslag dat door de SEC wordt gepubliceerd. Tot die tijd kan de waarde alleen maar dalen of gelijk blijven.

Vorig jaar boekte Tesla in hun eerste maand dat ze bitcoin bezaten een (ongerealiseerde) winst van meer dan $1 miljard. Deels zelf veroorzaakt, omdat het nieuws dat Elon Musk via Tesla groots in bitcoin was gestapt, bijdroeg aan een stijging van de koers naar ongeveer $57.000. Op 30 juni 2022 was de bitcoinpositie van Tesla $820 miljoen waard, de koers sloot die dag op $19.942.

Lees meer over:
Bitcoin Tesla

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties