Tether, Tron en TRM Labs werken samen tegen criminaliteit
De T3 eenheid van Tron, met Tether en TRM Labs, heeft $100 miljoen aan USDT bevroren die gekoppeld zijn aan illegale activiteiten en analyseerde $3 miljard aan transacties om financiële misdaden te bestrijden.
T3 eenheid bevriest $100 miljoen
De T3 Financial Crime Unit van Tron (TRX), in samenwerking met Tether en TRM Labs, heeft sinds de oprichting in september met succes $100 miljoen aan USDT gekoppeld aan illegale activiteiten bevroren. De eenheid richt zich op het identificeren en blokkeren van verdachte transacties en richt zich op misdaden zoals witwassen, oplichting en terrorismefinanciering.
Met behulp van blockchain-intelligentie tools van TRM Labs analyseerde de T3 eenheid meer dan $3 miljard aan USDT-transacties, verspreid over vijf continenten. Deze inspanningen brachten patronen van crimineel gedrag aan het licht, waaronder het gebruik van darkweb diensten voor witwassen.
Eén van de meest opvallende bevindingen was $3 miljoen aan USDT dat naar verluidt gekoppeld was aan Noord-Koreaanse hackers, die ervan verdacht worden de overheid te ondersteunen via illegale crypto-activiteiten.
Tron monitort illegale activiteit
Het netwerk van Tron bevat ongeveer $60 miljard aan circulerende USDT, waarmee het na Ethereum het op één na grootste stablecoin netwerk is. Dit aanzienlijke volume onderstreept het belang van het monitoren en voorkomen van criminele uitbuiting van het platform. Veelvoorkomende illegale activiteiten die worden gedetecteerd, zijn onder meer beleggingsfraude, drugshandel, hackincidenten en financiering van geweldsmisdrijven.
Financiële criminaliteit voorkomen blijft prioriteit
Het voorkomen van financiële criminaliteit blijft een topprioriteit voor zowel toezichthouders als de crypto-industrie. In 2024 kreeg Binance in Canada een boete van $4,4 miljoen voor het overtreden van anti-witwaswetten.
Daarnaast wordt de voormalige CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), genoemd in een class-action rechtszaak in Seattle, waarin wordt beweerd dat de beurs er niet in is geslaagd witwasactiviteiten te voorkomen, wat aanzienlijke verliezen voor investeerders tot gevolg heeft gehad.
Op dezelfde manier kreeg Alexey Pertsev, een ontwikkelaar van Tornado Cash, een gevangenisstraf van 64 maanden van een Nederlandse rechtbank nadat hij schuldig werd bevonden aan het witwassen van $1,2 miljard via het cryptomixing platform.
Stap als eerste in een nieuw project dat misschien wel 100x gaat?!
Regelgevende inspanningen blijven echter complex. Een Amerikaans federaal hof van beroep verklaarde onlangs sancties tegen Tornado Cash nietig, wat leidde tot hernieuwde debatten over het in evenwicht brengen van privacy en regulering in blockchaintechnologie.
In oktober kreeg Tether ook te maken met beschuldigingen uit een rapport van de Wall Street Journal dat suggereerde dat zijn stablecoin indirect verband hield met illegale activiteiten, waaronder drugshandel en hacken. De CEO van Tether, Paolo Ardoino, ontkende deze beweringen echter resoluut en hield vol dat er geen lopend onderzoek tegen het bedrijf gaande was.
T3 probeert financiële misdrijven te bestrijden
Ondanks deze uitdagingen vertegenwoordigt de T3 eenheid van Tron een proactieve aanpak om financiële misdrijven in de cryptosector te bestrijden. Het werk benadrukt de noodzaak van meer toezicht, transparantie en wereldwijde samenwerking om misbruik van digitale activa aan te pakken.
Naarmate de regelgevingskaders zich blijven ontwikkelen, zullen dergelijke initiatieven een sleutelrol spelen bij het opbouwen van vertrouwen en verantwoording in de crypto-industrie.
Houd onze samenwerking goed in de gaten, want er zullen geregeld nieuwe en lucratieve deals komen! Bitvavo - grootste crypto exchange in Nederland
Kijk voor de voorwaarden op https://bitcoinmagazine.nl/visit/bitvavo“>Bitvavo x BitcoinMagazine.nl