Thaise bank hint naar gebruik Ripple tech én cryptomunt XRP

Het bedrijf Ripple richt zich op producten voor de financiële sector. Veel banken en andere financiële instanties zijn geïnteresseerd in de techniek die Ripple biedt. Daar hoort ook de Siam Commercial Bank (SCB) uit Thailand bij.

Voor goed of slecht nieuws over het gebruik van XRP moeten we nog even wachten, aldus het twitteraccount van de bank.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Thaise bank is de oudste in het land. In april probeerde de bank xRapid uit tijdens een reeks aan transacties. Betalingen naar een ander land duren soms wel twee dagen bij de SCB.

Met behulp van de techniek van Ripple duurde de transactie slechts één minuut. Voor het gebruik van xRapid is de cryptomunt XRP niet nodig. De cryptomunt uit de stal van de ontwikkelaars van Ripple staat dus echter wel op de radar van Siam Commercial Bank.

Bij Ripple zijn ze er van overtuigd dat uiteindelijk elke bank met blockchain en cryptovaluta aan de haal moet om bij te blijven. Bij voorkeur hebben de topmannen van Ripple het dan over ‘hun’ XRP, natuurlijk.

Eerder genoemde bank is dus niet de eerste (en waarschijnlijk ook niet de laatste) die via Ripple hun eerste stapjes in de wereld van blockchain en cryptvaluta gaan zetten. Naast bijvoorbeeld de Bank of England die serieus kijkt naar RippleNet is ook betalingsprovider Ria erg geïnteresseerd in de techniek.

Naast Ripple zijn banken ook druk in de weer met andere projecten. Zo kijkt ING intern naar de ‘bulletproof’ oplossingen van bitcoin om privacy te vergroten. Terwijl de Wereldbank en het IFM zelfs een eigen oefen cryptomunt in het leven hebben geroepen.

De wereld van cryptomunten is al lang geen wereld meer van enkel cyherpunks. De traditionele spelers melden zich langzaam aan ook allemaal aan het front. En ook zij moeten keuzes gaan maken.

Lees meer over:
RipplethailandXRP

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...