Thaise beurs Zipmex vraagt faillissementsbescherming aan

De Thaise cryptobeurs Zipmex heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Dat maakt het bedrijf woensdag bekend. Ze doen dit om juridische stappen van schuldeisers te voorkomen.

Faillissementsbescherming 

De beurs stopte vorige week de opnames van klanten. Op 22 juli in Singapore een aanvraag gedaan voor uitstel van betaling. Het betreft de bedrijven Zipmex Asia Pte Ltd, Zipmex Pte Ltd, Zipmex Company Limited en Zipmex Exchange Indonesia. Ook de SEC roerde zich in de zaak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je zou het kunnen zien als hetzelfde traject dat Celsius met Chapter 11-filing doorloopt. Officieel is het bedrijf niet bankroet, maar het hoopt op deze manier tijd te winnen om met een herstructurering en een reorganisatie alles weer op de rit te krijgen.

Door deze stap is Zipmex automatisch ook beschermd tegen rechtszaken van schuldeisers voor ten minste 30 dagen óf tot de rechtbank in Singapore een uitspraak heeft gedaan over de verzoekschriften.

“Dit helpt Zipmex te beschermen tegen acties, claims en procedures van derden terwijl het nog actief is […] zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over het verdedigen van mogelijke claims of nadelige acties.”

Op 20 juli heeft Zipmex tijdelijk alle handel en opnames op zijn beurs stopgezet. De reden was “een combinatie van omstandigheden waaronder volatiliteit in de markt.” Later werd het platform weer open gezet.

De exchange schreef in een verklaring dat het $48 miljoen aan blootstelling aan Babel en $5 miljoen aan blootstelling aan Celsius had. Beide partijen zitten zélf in financiële problemen en/of staan op het randje van een faillissement. Dit heeft daardoor ook gevolgen voor Zipmex.

De SEC heeft Zipmex opgedragen om contact op te nemen met alle klanten en klachten in behandeling te nemen. Samen met Upbit en Bitkub is Zipmex een van de belangrijkste crypto exchanges in het Zuidoost Aziatische land.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsthailand