Three Arrows Capital moet open kaart spelen en vereffenaar inzicht in cryptobezit geven

923 totale weergaven

Het bedrijf dat het faillissement van Three Arrows Capital afhandelt, zal inzichten krijgen tot de cryptovaluta van het hedgefonds. Dat schrijft Bloomberg, op basis van mensen die betrokken zijn bij de zaal.

Faillissementsprocedure

Het Hooggerechtshof van Singapore heeft een verzoek van adviesbureau Teneo toegewezen. Zijn zijn de vereffenaars en verantwoordelijk voor het toezicht op de liquidatie van Three Arrows Capital. Ze proberen alle informatie over de resterende activa te verzamelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bronnen geven aan dat Teneo toegang zou kunnen vragen tot financiële gegevens die lokaal worden bewaard. Ze streven er naar om inzichten te krijgen in bankrekeningen, properties, crypto-activa, NFT’s en belangen in andere bedrijven. De focus ligt op het behouden van de assets.

Tot nu toe hebben de vereffenaars de controle gekregen over $40 miljoen aan activa die behoren tot 3AC. Dit is echter lang niet genoeg om aan de claims te voldoen. Genesis Trading alleen al leende naar verluidt $2,36 miljard uit aan het failliete bedrijf, waarvan een deel undercollateralized.

Na deze fatale misser stapte de CEO van Genesis op. Ook Blockchain.com is een van de schuldeisers.

Vorderingen

Het blijkt dat er nog $2,8 miljard aan vorderingen zijn. Dit getal zou nog kunnen oplopen naarmate meer schuldeisers hun claims indienen. Mede-oprichter Su Zhu heeft zelf ook een miljoenenclaim ingediend tegen zijn eigen bedrijf.

Voyager Digital is tevens een van de schuldeisers. Ze willen nog $650 miljoen aan bitcoin en USDC terugkrijgen. Deribit vroeg ook om de liquidatie van het cryptohedgefonds.

Three Arrows Capital kwam in de problemen toen het voor GBTC, stETH en Luna/UST koos als investeringsstrategie. Bij alle projecten viel het muntje de verkeerde kant op; of dit nu was wegens een negatieve(re) premium of het volledig instorten van de koers.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfaillissement