3 cijfers die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin (BTC) prijs

Bitcoin beweegt rondom de zone $21.000 en er is sprake van een enigszins saaie markt. Wat zeggen de analisten?

Analist en handelaar Michaël van de Poppe, die een rally verwacht voor bitcoin, ziet ook dat er weinig schommelingen zijn. Hij verwacht wat volatiliteit door nieuwe arbeidsmarkt - en inflatiecijfers, die donderdag vanuit Amerika komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook komt de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, de centrale bank van Amerika, geeft vrijdag een lezing over de macro-ontwikkelingen in de wereld.

1. Hash Ribbon indicator

Het is ongewis welke richting de markt opgaat, dus we pakken een paar neutrale indicatoren erbij, te beginnen met de Hash Ribbon indicator.

De Hash Ribbon is een marktindicator, die trends op de markt voorspelt op basis van gedrag van miners. Zodra miners veel van hun gedolven btc verkopen, is dat een signaal van capitulatie. Capitulatie wil zeggen: miners maken verlies, want de kostprijs ligt hoger dan de marktprijs (indicator kleurt rood).

De Nederlandse analist Maartunn geeft een uitgebreide update van deze indicator op Twitter. Het verloop op de korte en middellange termijn ziet er volgens hem als volgt uit. Een aantal events zijn al gebeurd.

  • De bitcoin prijs is gedaald (gebeurd)
  • Miners zijn niet meer winstgevend (gebeurd)
  • Miners zetten een deel van hun machines uit en verkopen hun btc (gebeurd)
  • Hashrate, de computerkracht van het netwerk gaat omlaag (gebeurd)
  • Makkelijker om nieuwe munten te delven vanwege de gedaalde computerkracht (hashrate is grillig met pieken en dalen)
  • Miners ontvangen weer meer btc en zetten weer meer machines aan, er is minder verkoopdruk vanuit miners.
  • Stijgende hashrate zorgt voor een bull-cross
  • Prijs gaat weer omhoog

2. Stablecoins

Een andere indicator die meer uitzoomt is de hoeveelheid stablecoins in de markt. Stablecoins is de evenknie van fiat geld, maar de munten worden gecreëerd op de blockchain. Dat creëren gebeurt voornamelijk op netwerken buiten het bitcoin netwerk overigens. Zo creëert Tether haar munten op het ethereum en tron netwerk bijvoorbeeld.

Op dit moment ontbeert de markt een drijver die de prijzen doet stijgen. Volgens de CEO van CryptoQuant, een bedrijf dat data op de bitcoin blockchain analyseert, zijn ontwikkelingen op de stablecoinmarkt een interessante.

3. Predator indicator

Tenslotte zoomen we weer even in met de zogenaamde Predator indicator van het traderscollectief Decentrader. Deze trading tool is gebaseerd op een aantal technische indicatoren en timeframes om korte termijn trends in de markt te bepalen.

Ze maken gebruik van kleuren om aan te geven of de markt bearish of bullish is. Momenteel kleurt de indicator groen, wat betekent dat deze indicator in een bullish stand staat. Of dat ook allemaal uitkomt, is altijd de vraag omdat de markt doet wat de markt doet.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...