Tienduizenden bitcoin miners uit de lucht door storm

Tienduizenden bitcoin miners uit de lucht door storm

Door een storm die over een locatie raasde waar Marathon Digital het grootste gedeelte van zijn miners had staan, zijn 30.000 miners offline gegaan.

Elektriciteitscentrale stuk

Marathon Digital heeft veel last van de gevolgen van een storm die op 11 juni over hun locatie in Hardin in de staat Montana raasde. Het bitcoinminingbedrijf had er 30.000 miners staan en die zijn door de storm van het elektriciteitsnet afgesloten geraakt. De miners in Hardin vertegenwoordigen 75% van de rekenkracht van Marathon.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De energiecentrale die de miners van elektriciteit voorziet wordt gerepareerd. De koeltorens moeten worden hersteld. Volgende week kan een deel van de miners met beperkte kracht wel alvast online, meldt Marathon.

Verhuizing was al gepland

“Het kost tijd om miners weer volledig online te krijgen en we zijn vastberaden om er alles aan te doen om onze hashrate weer op peil te brengen en onze bitcoinproductie op te schroeven” zegt Fred Thiel, CEO van Marathon Digital.

Hij voegt daaraan toe dat de rekenkracht die overgebleven is, wordt ingezet om via een miningpool te minen. Op die manier wordt de kans vergroot dat er transacties verwerkt mogen worden. De storm komt in een periode dat Marathon al bezig was om een nieuwe plek te vinden voor de miningapparatuur in Hardin.

De electriciteitscentrale in Montana draait op kolen en dat past niet goed bij de strategie van Marathon die de apparatuur voor het einde het jaar voor 100% op groene stroom wil hebben draaien.

Thiel gaf in april aan dat hij op zoek was naar “duurzamere energiebronnen” en dat het gaat om een locatie waar de miners “achter de meter” kunnen draaien. Daarmee bedoelt hij dat het om een plek gaat waar de energieopwekking zo dichtbij is dat de elektriciteit niet eerst via het net hoeft te worden getransporteerd. De verhuizing naar de nog onbekende nieuwe locatie staat gepland voor het derde kwartaal.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
miners bitcoin mining energie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties