Toezichthouder in Hong Kong: ‘Cryptobeurzen, kom maar naar ons!’

409 totale weergaven

Een wetgever in Hong Kong heeft Coinbase en andere crypto-beurzen uitgenodigd om zich in de regio te vestigen, ondanks de recente juridische acties van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen grote spelers in de industrie, zoals Binance en Coinbase.

Lid van de Wetgevende Raad, Johnny Ng, doet via Twitter een duidelijke oproep: "alle cryptobeurzen" zoals Coinbase. Hij hintte ook op mogelijke mogelijkheden voor beursnoteringen.

In tegenstelling tot de voorzichtige houding van verschillende westerse landen ten opzichte van cryptocurrencies, heeft Hong Kong een proactieve aanpak omarmd. In januari 2023 verklaarde de Financiële Secretaris van Hong Kong, Paul Chan, de toewijding van de regering om een sterke ecosysteem voor crypto en fintech te vestigen. Sindsdien heeft Hong Kong actief regelgeving opgesteld en nalevingsmaatregelen geïmplementeerd om de groei van de cryptocurrency-industrie te bevorderen.

Onlangs heeft de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) haar intentie bekendgemaakt om de basis te leggen voor de introductie van een retail centrale bank digitale valuta (CBDC). Dit initiatief, aangekondigd op 9 juni, beoogt de voordelen van CBDC's als betaalmiddel voor alledaagse transacties te onderzoeken en klantentoegang tot crypto-beurzen te vergemakkelijken.

De uitnodiging van Ng illustreert de toewijding van Hong Kong om een voor de van de nieuwe centrale punten voor de crypto-industrie te worden. Eerder hebben OKX en Huobi al aanvragen ingediend voor licenties als dienstverleners in de regio.

Het gunstige beleid ten opzichte van cryptocurrencies in Hong Kong heeft ook interesse gewekt van prominente internationale technologiebedrijven. In januari kondigde het Zuid-Koreaanse techgigant Samsung de introductie aan van een Bitcoin-futures exchange-traded fund op de Hong Kong Stock Exchange.

Bovendien bleek uit berichten in februari dat Chinese overheidsfunctionarissen strategische goedkeuring verlenen aan de pro-crypto-initiatieven van Hong Kong.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...