Trump headliner op Bitcoin conferentie – gaat crypto stijgen door deze pro Bitcoin kandidaat?

2133 totale weergaven
Amerikaanse overheid bitcoin

Het nieuws rondom de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten zwenkt de afgelopen weken flink aan. Gaat Joe Biden nog uit de race stappen of wordt het net als vier jaar geleden weer een strijd tussen de bejaarde democraat tegenover Donald Trump, de bejaarde republikein. 

Ondertussen neemt Donald Trump absoluut geen stapje terug, maar laat zich juist steeds meer zien in debatten en politieke rally’s. Ook in de crypto wereld wil Trump voet aan de grond krijgen en daarom is hij als één van de belangrijkste sprekers aangekondigd bij de Bitcoin 2024 conferentie, die plaatsvindt in Nashville, Tennessee.

Trump headlinet Bitcoin conferentie

De conferentie wordt jaarlijks gehouden en nodigt altijd bekende sprekers uit vanuit zowel de crypto wereld als daarbuiten. Donald Trump is één van de belangrijke sprekers, samen met onder andere de partijloze presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr.

Donald Trump heeft een steeds grotere invloed in de crypto markt, doordat hij welwillend lijkt te staan tegenover de markt en ze meer kansen wil bieden. Of dit ook daadwerkelijk tot uiting komt als, de inmiddels meermaals veroordeelde, oud-President opnieuw aan de macht komt, valt nog te bezien.

trump meme coin

Wel is het duidelijk dat de crypto markt volop speculeert op deze mogelijkheid, met steeds meer tokens die een link leggen met Trump. Zo is er inmiddels TrumpCoin (DJT) die een marktwaarde van $ 143 miljoen vertegenwoordigd en heeft de nieuwe token Satoshi Trump (MBGA) een stijging van duizenden procenten gehad, waarmee het inmiddels een marktwaarde van bijna $ 3 miljoen heeft bereikt.

Deze tokens hebben geen directe link met de oud-President, maar zijn puur als meme coin ontwikkeld om mee te liften op de hype die in de crypto markt is ontstaan rondom de eventuele verkiezing van Trump.

Gaat crypto stijgen als Trump verkozen wordt?

Donald Trump heeft zich meermaals positief uitgelaten over de crypto markt, terwijl de Democraten er juist om bekend staan deze markt beter te willen reguleren. Bij de woorden van de oud-President is het echter altijd nog maar te zien wat er daadwerkelijk waar van is.

Zo zijn er enkele bekende crypto analisten, zoals CryptoQuant’s CEO Ki Young Ju, die hun vraagtekens zetten of het niet vooral een strategie is om bij de verkiezingen de stemmen van crypto traders naar zich toe te trekken.

De Bitcoin koers reageert waarschijnlijk niet al te veel op een eventuele verkiezing van Donald Trump. Momenteel heeft het meer last van externe factoren als de verkoopdruk vanuit grote partijen en eventuele renteverhogingen van de Federal Reserve in Amerika.

Een stijging van de crypto markt is alleen waarschijnlijk als er daadwerkelijk positieve maatregelen genomen worden die de crypto markt meer vrijheid geven in de Verenigde Staten. Wie weet licht Trump hierover tijdens de conferentie alvast een tipje van de sluier.

De beste kansen in de crypto markt

Naast de Trump tokens die grote stijgingen zien, zijn er momenteel nog een aantal andere coins die op het punt van uitbreken staan. Hieronder hebben we enkele nieuwe cryptomunten uitgelicht die nog niet officieel gelanceerd zijn, maar alvast tegen een voordelig tarief aan te schaffen zijn in een presale.

Zodra zo’n presale eindigt, wordt de token beschikbaar voor de investeerders die hem dan kunnen claimen. Vervolgens zullen er ook exchange listings aangekondigd worden, zodat de token gemakkelijker verkocht kunnen worden, maar er ook een hele groep nieuwe traders in aanraking kan komen met de token.

Pepe Unchained – meme coin op een eigen blockchain

Pepe Unchained is sinds kort verkrijgbaar en heeft de bekende Pepe meme naar een eigen blockchain gebracht. Waar de originele Pepe Coin rechtstreeks ontwikkeld is op de Ethereum blockchain, heeft het team van Pepe Unchained een tweede laag gebouwd op deze blockchain die alleen door $PEPU gebruikt wordt.

Met de eigen blockchain heeft het meer kansen om de techniek te ontwikkelen; zo biedt $PEPU tot 100x snellere transacties en zijn ook de kosten per transactie een stuk lager. Het biedt daarnaast ook een eenvoudig te gebruiken bridge tussen Ethereum en $PEPU, zo kun je tokens gemakkelijk van de ene blockchain overzetten naar de andere en deze daar verder verhandelen.

Pepe Unchained heeft in korte tijd al meer dan $ 3 miljoen opgehaald in de presale, en is momenteel verkrijgbaar tegen een prijs van $ 0,0083591 per token. Deze prijs stijgt tijdens de presale verder, en de volgende verhoging van de prijs staat gepland voor deze nacht.

 

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained - veelbelovende meme coin met eigen blockchain

  • Zeer hoge staking beloning
  • Lage bridge kosten tussen ETH en PEPU
  • Zeer krachtige eigen blockchain
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies, doe je eigen onderzoek.

 

Shiba Shootout – het Amerikaanse Wilde Westen in een crypto token

Door naar een andere meme coin; Shiba Shootout. Dat de Shiba meme al grote successen op de markt heeft geboekt, blijkt wel uit de enorme marktwaardes van tokens als Dogecoin, Shiba Inu en FLOKI. Nu wordt de Shiba meme opnieuw op de markt gebracht, maar dan in combinatie met het Wilde Westen.

Shiba Shootout draait om het stadje Shiba Gulch, waar de community samenkomt om memes met elkaar te delen en het project verder te helpen. Daar worden crypto traders echte cowboys om met elkaar de strijd aan te gaan wie de beste memes gemaakt heeft.

Shiba Shootout presale

De presale van de token staat op een tussenstand van meer dan $ 600.000 en je kunt gemakkelijk investeren door op de website Ethereum, UDST of BNB in te ruilen. Daarnaast is het ook mogelijk om direct met je creditcard de $SHIBASHOOT tokens aan te schaffen.

 

Shiba Shootout ($SHIBASHOOT)

Shiba meme token uit het Wilde Westen

  • Hoge beloningen via 'Cactus staking'
  • Lucky Lasso loterij met grote crypto prijzen
  • Stem als holder mee over de toekomst van het project
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Dit is geen beleggingsadvies. Doe zelf onderzoek.

 

Lees meer over:
bitcoin koersTrump

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...