Twitter vraagt toestemming voor rol als betaalprovider

Twitter vraagt toestemming voor rol als betaalprovider

Twitter maakt mogelijk een stap naar de wereld van betalingen. Twitter werd eerder dit jaar voor $44 miljard overgenomen door de markante miljardair Elon Musk. Het lijkt er op dat hij een andere weg in wil slaan met het platform.

Het techbedrijf stuurde vorige week het papierwerk naar de Treasury Department’s Financial Crimes Enforcement Network, of FinCEN. Dat meldt The New York Times.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er wordt niet gesproken over implementatie met bitcoin. Maar ook voor 'gewone' dolla- of euro betalingen moet Musk zich registreren bij FinCEN. Dat heeft bijvoorbeeld te maken met het melden van verdachte transacties.

Via Twitter kun je nu wel op omslachtige wijze bitcoin koppelen aan je profiel. Via derde partijen (zoals de CashApp of Strike) kun je donaties of andere betalingen ontvangen in BTC.

Maar buiten dat heeft Twitter nog weinig van een betaalnetwerk of platform. Met miljoenen gebruikers wereldwijd kan dit echter wel een nieuwe stap zijn voor het bedrijf. Musk was onder andere betrokken bij de eerste periode van PayPal. Daarnaast ontwikkelde hij zich de afgelopen jaren als een invloedrijk persoon in de wereld van cryptocurrency. En dan wel vooral op cryptotwitter. Ook heeft hij met Tesla nog altijd bitcoin op de balans staan.

Musk zou van Twitter een ''alles-in-één'' app willen maken. Maar wat dat precies inhoudt valt te bezien. Musk is pa net binnen bij Twitter, maar het lijkt er op dat hij zijn nieuwe bedrijf snel een andere richting op wil trekken.

Het ligt voor de hand dat er betaalopties en meer worden gebouwd rondom het nieuwe abonnement. Gebruikers kunnen voor 8 dollar (of een soortgelijk lokaal bedrag) extra functies en een blauw vinkje kopen.

Lees meer over:
Twitter Elon Musk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties