Unchained Capital dat hielp bij bewaren $2 miljard aan bitcoin gaat samenwerken met Coincover

Unchained Capital heeft zijn custody netwerk uitgebreid door te gaan samenwerken Coincover. Dat is een bedrijf dat bekend staat om het beschermen en verzekeren van meer dan 5 miljoen cryptowallets.

Unchained Capital

Deze stap is bedoeld om de veiligheid van het “collaborative custody product”van Unchained Capital te versterken. Eerstgenoemde bitcoin-only custodybedrijf heeft geholpen om meer dan $2 miljard aan bitcoin veilig te bewaren. Dat is een stijging van 37% op jaarbasis sinds oktober 2022.

Unchained Capital is bekend vanwege haar multi-sig diensten. Klanten kunnen via de tools en software van Unchained eenvoudig gebruik maken van soms complexe set-ups voor het bewaren van bitcoin.

Het bedrijf richt zich op institutionele beleggers, bedrijfsobligaties, overheden en particuliere klanten. Deze aanpak vereist minimaal twee private keys om om toegang te krijgen tot het bitcoinbezit van een account.

Deze beveiligingsmaatregel is bedoeld om de risico’s te beperken die gepaard gaan met single points of faillisement. Veel custodial alternatieven zijn ten onder gegaan in de afgelopen bear markt, waarmee het klantenfondsen mee nam in haar val. Denk alleen maar aan namen zoals Prime Trust en Fortress Trust, maar ook kredietverstrekkers als BlockFi en Celsius, en beurzen als FTX.

Joe Kelly, mede-oprichter en CEO van Unchained, vertelt:

“Bij het overwegen van een custody-oplossing zijn wij van mening dat klanten zichzelf twee fundamentele vragen moeten stellen: 1) Wat gebeurt er met uw bitcoin als hun bedrijf verdwijnt, en 2) Kunnen zij uw activa verplaatsen of er toegang toe krijgen zonder uw medeweten en toestemming.”

“Wij zijn van mening dat de huidige oplossingen geen goed antwoord bieden op deze beide vragen, en zijn enthousiast om de sector vooruit te helpen met robuustere gedelegeerde bewaaroplossingen.”

Met de nieuwe samenwerking met Coincover wordt het allemaal nog iets meer decentraal. Ze worden immuun tegen hacks of problemen. Coincover noemt zichzelf ook wel “The Blockchain Protection Company” en het helpt op meerdere vlakken om problemen rondom cryptovaluta te mitigeren.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...