Vandaag maakt Amerika nieuwe inflatiecijfers bekend

Vandaag maakt Amerika nieuwe inflatiecijfers bekend

Het is vandaag een grote dag voor bitcoin, want om 14.30 maakt de U.S. Bureau of Labor Statistics de nieuwe Amerikaanse consumentenprijsindex bekend. De afgelopen keren hebben de publicaties van die cijfers een grote impact op de bitcoin koers gehad, waardoor deze woensdag zich als een belangrijke dag kan bewijzen voor bitcoin.

Wat is de verwachting?

Als we het onderzoek van FactSet mogen geloven, dan is de Amerikaanse inflatie in juli gezakt van 9,1 naar 8,7 procent. Dat is waar de markt ongeveer verwacht dat het vandaag heengaat. Als we inderdaad op die 8,7 procent uitkomen, dan is de verwachting dat de bitcoin koers daar weinig tot niet op reageert.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"De verwachting is dat de CPI lager uitvalt dan afgelopen maand, maar ik denk dat het gezien de sterke economische data van afgelopen week (de banancijfers) voorbarig is om nu al een renteverlaging van de Federal Reserve in te prijzen", aldus Dick Lo van TDX Strategies.

Vorige week kwam het Amerikaanse banenrapport naar buiten, waaruit bleek dat de werkloosheid in de Verenigde Staten met 0,1 procent gedaald is naar 3,5 procent. Dat is de laagste lezing in tijden, wat betekent dat de economie er in ieder geval op dit vlak heel goed opstaat.

Dat geeft de Federal Reserve de ruimte om de rente verder te verhogen, zonder daarmee meteen de economie om zeep te helpen. Zelfs als de inflatie iets lager uitvalt dan verwacht, zien de analisten weinig kans op een rally. Het enige wat kan helpen is als we een extreem lage inflatieprint krijgen.

Markt verwacht renteverlagingen voor 2023

Ondanks het feit dat de Federal Reserve meer ruimte lijkt te hebben dan verwacht om de rente te verhogen, gelooft de markt niet dat ze dat voor langere tijd vol kunnen houden. De obligatiemarkt prijst vanaf begin 2023 namelijk renteverlagingen in van de Federal Reserve.

Vandaag maakt Amerika nieuwe inflatiecijfers bekend

Dat betekent dat de handelaren op de obligatiemarkt het idee hebben dat de Federal Reserve weinig tot geen speelruimte heeft om de rente verder te verhogen of voor lange tijd op dit niveau te houden. De banenmarkt mag dan wel sterk zijn op dit moment, maar dat verandert niets aan de enorme schuldenberg waar de Verenigde Staten mee kampt.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties