‘Verbod Bitcoin door Verenigde Staten zou dwaas zijn’ volgens regelgever

Zou de Amerikaanse regering ooit kunnen proberen om Bitcoin te verbieden? Volgens Hester Peirce zou dat kunnen, maar tegelijk ook ‘heel dom’ zijn. Peirce is niet zomaar een voorbijganger; ze is commissaris bij de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond.

Bitcoin verbod

Peirce sprak over de grootste cryptomunt in een virtuele paneldiscussie van MarketWatch met de titel ‘How to Invest in Crypto‘. Het mag bekend zijn dat Peirce pro-Bitcoin is. Hierdoor heeft ze ook de bijnaam ‘Crypto Mom’ gekregen. Ze pleit al lange tijd voor adoptie en positieve regulering in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze verklaart dat pogingen van overheden om mensen te verbieden in Bitcoin te handelen niet goed gaan aflopen: “Je zou ze dan van het internet moeten afsluiten”. Het is überhaupt al moeilijk om te doen, en zelfs als het overheden zou lukken, zou dit in de ogen van Peirce erg ‘dwaas’ zijn.

Ze voegde eraan toe dat ze hoopt dat de zaken met de komst van Gary Gensler, de nieuwe voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), de goede richting op zullen gaan.

“Ik denk dat we het punt (van het verbieden van Bitcoin in de VS) al heel snel voorbij waren, omdat je dan het internet zou moeten afsluiten. Ik zie niet in hoe je het zou kunnen verbieden. Je zou zeker de moeite kunnen doen, maar het zou tegelijk ook heel moeilijk zijn om mensen ervan te weerhouden Bitcoin te handelen. Dus ik denk dat het dom zou zijn als de regering dat zou proberen.”

Het idee om Bitcoin en cryptocurrency’s te verbieden (en ze daarmee illegaal te maken) is volgens sommigen níet onrealistisch. Ray Dalio, miljardair, investeerder en oprichter van Bridgewater Associates, heeft al een aantal keren gezegd dat er wél een goede kans is dat de overheid de handel van cryptovaluta verbiedt.

Verbod is onmogelijk

Zoals de commissaris al aangeeft: in de praktijk is het erg moeilijk. Bitcoin zal zich als technologie blijven ontwikkelen. Mensen zullen altijd in staat zijn om een wallet te downloaden, een node te draaien of een transactie te doen. Toegang tot het internet is daarbij de belangrijkste variabele.

Peirce voegde eraan toe dat de Amerikaanse regering “achter de feiten aanliep” met betrekking tot crypto-regulering.

“We hebben gezien dat andere landen in mijn ogen een productievere aanpak hebben gevolgd. We moeten dat echt omdraaien. En ik ben optimistisch over de komst van de nieuwe voorzitter met verstand en kennis over deze markt. We zouden samen een goed regelgevingskader kunnen opbouwen.”

Eenduidigheid over Bitcoin als activaklasse zou een grote stap zijn. Verschillende overheidsinstanties beoordelen de cryptomunt allemaal op een andere manier: van een valuta, tot een commodity of in het verleden zelfs een security.

Uiteraard antwoordde ze ook vragen over de komst van een Bitcoin ETF. Momenteel zijn er bijna 10 aanvragen ingediend. In het verleden heeft de SEC telkens aanvragen afgewezen. Telkens was ‘Crypto Mom’ wel de afwijkende stem binnen de SEC. Peirce gaf aan dat ze niet weet wanneer de eerste ETF beschikbaar gaat zijn voor de Amerikaanse markt.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
  BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

  De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

  Ethereum trending crypto Nieuws
  ETH Koers Pumpt $3,4k Voorbij, Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden?

  Ethereum's koers bereikte vandaag een indrukwekkende mijlpaal na de $3,400 te passeren. Hierbij is het...

  Nieuws
  Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

  Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin...

  cardano koers verwachting Nieuws
  ADA Koers Pumpt 10%, Doorbreekt $0,65: Kan Cardano 1 Euro Worden?

  Terwijl de crypto markt in vuur en vlam staat, is Cardano in de afgelopen 24...

  Lees meer