Verkoopdruk op BTC: $ 60 miljoen aan Bitcoin long liquidaties in 24 uur

2705 totale weergaven
bitcoin-long-liquidaties

Vannacht daalde de Bitcoin koers met ongeveer 4%, waardoor de prijs nu rond de $57.5k bungelt. Dit was de eerste belangrijke test van een steunpunt was sinds oktober 2023. Hierdoor zijn er $ 60 miljoen aan Bitcoin long liquidaties in 24 uur. Maar wat gaat de Bitcoin koers nu doen?

Bitcoin koers maakt een duikeling

Gegevens van TradingView toonden nieuwe dieptepunten rond de prijs van $ 57.100. Door aanhoudende verkoopdruk vanuit de spotmarkten en een gebrek aan positief sentiment hadden de Bitcoin bulls het moeilijk. CoinGlass meldde bijna $ 60 miljoen aan Bitcoin long liquidaties binnen 24 uur.

bitcoin long liquidaties coinglass

Bekende handelaar Skew merkte op dat BTC/USD voor het eerst in tien maanden onder het 200-daags voortschrijdend gemiddelde (MA) is gezakt. Hij benadrukte dat de huidige trend voornamelijk wordt aangedreven door spotverkopen sinds de prijsafwijzing rond $ 63.800.

Om het 200-daags MA als een markt-triggers te laten werken, moet er vraag en een ommekeer zichtbaar zijn. Anders zal de volatiliteit toenemen en de prijs verder dalen. Het 200-daags MA lag bij schrijven op $ 58.400, iets onder de spotprijs na een korte herstel.

Analist DecenTrader wees op een grote hoeveelheid long liquidaties rond de $ 50.000 als de prijs verder daalt. Ze meldden aanzienlijke liquiditeit voor 3x, 5x en 10x longs in het bereik van $ 51.000 tot $ 52.000. Aan de andere kant ligt de shorts liquiditeit tussen $ 76.000 en $ 78.000.

Waarom daalde de Bitcoin koers?

Charles Edwards, oprichter van Capriole Investments, zag duidelijke factoren die bijdroegen aan de recente prijsdaling. Hij merkte op dat Bitcoin het hele jaar door aanzienlijke verkoopdruk heeft ervaren, waarbij Amerikaanse spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) die in januari werden gelanceerd, deze druk niet konden opvangen.

“Dit is waarom we nog geen sterke stijging hebben gezien. Invloeden zoals Saylor, Michael Dell, en ETF’s zijn slechts ruis,” zei Edwards op X. Hij wees erop dat gegevens van on-chain analysebedrijf Glassnode laten zien dat er in 2024 netto $ 24 miljard op de markt is gedumpt.

Lees meer over:
bitcoin koersliquidaties

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...