Vijfde aanvraag voor Bitcoin ETF in Amerika: Skybridge Capital wil extra fonds

De strijd om het eerste bitcoin exchange-traded fund (ETF) van Amerika duurt voort. Twee bedrijven, First Advisors en Skybridge Capital, willen gezamenlijk hun voorstel langs de toezichthouders loodsen.

De Securities and Exchange Commission (SEC) verwelkomt hiermee de vijfde aanvraag in korte tijd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin ETF

Een ETF is een indextracker, het fonds wil zo nauwkeurig mogelijk de prijs van bitcoin volgen. In de markt van Amerikaanse beleggers strijden NYDIG, Valkyrie, WisdomTree VanEck ook mee.

Dit soort financiële producten zijn vooral interessant voor traditionele investeerders. Hedgefondsen, verzekeraars en andere institutionele beleggers zijn bekend met dit product en kunnen zo gemakkelijk instappen. Het geeft ze de mogelijkheid mee te doen met de prijsactie van BTC zonder zelf echte bitcoin te kopen.

SkyBridge heeft overigens al een eigen bitcoin fonds. Tot voor kort was het bedrijf helemaal niet geïnteresseerd in BTC. De recente prijsstijgingen en ontwikkelingen in de wereld zorgden er echter voor dat het bedrijf wel brood zag in deze nieuwe vorm van geld. In november en december 2020 kocht het bedrijf voor honderden miljoenen dollars aan BTC. In het begin van dit jaar lanceerde ze Skybridge Bitcoin Fund.

Een ETF lijkt dus een logische stap. De prospectus kun je hier vinden.

Succesvolle voorbeelden

Bedrijven in Amerika zijn al jaren bezig met een bitcoin ETF. De SEC wil er echter nog altijd niet aan, de toezichthouder heeft nog altijd geen enkele goedkeuring gegeven. In andere landen doen minder moeilijk .

In Canada zijn er inmiddels drie lopende ETF’s, Purpose Investments haalde in een maand de mijlpaal van $1 miljard onder management met hun nieuwe fonds. De vraag naar bitcoin groeit aan alle kanten.

Het lijkt een kwestie van tijd voordat ook Amerika overstag gaat. Grote bedrijven en banken uit het land zijn actief in de industrie, evenals sommige politici. Maar wanneer is nog onduidelijk. Tot die tijd draait bitcoin gewoon door, met of zonder afgeleide financiële producten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...