Volatiliteit bitcoin bereikt dieptepunt, nieuwe bodems op komst?

Volatiliteit bitcoin bereikt dieptepunt, nieuwe bodems op komst?

De bitcoin koers is het nieuwe jaar begonnen zoals 2022 is geëindigd, vrijwel compleet zonder volatiliteit. Op het moment van schrijven bungelt de koers nog altijd onder de 17.000 dollar en zijn de meeste analisten negatief over de nabije toekomst. Dat zou betekenen dat de langverwachte bodem nog moet komen en dat de komende periode weleens lastig kan worden.

Nieuwe dieptepunten in aantocht?

Het lijkt erop dat niets de status quo kan veranderen. Zelfs het lage volume van de afgelopen feestdagen veroorzaakte niet de volatiliteit waar sommigen momenteel misschien op hopen. In aanloop naar het nieuwe jaar bereikte de volatiliteit van bitcoin zelfs een nieuw dieptepunt.

Volatiliteit bitcoin bereikt dieptepunt, nieuwe bodems op komst?

Jarenlang is de volatiliteit van bitcoin een groot punt van kritiek geweest, maar op sommige momenten lijkt het soms wel een stablecoin. "Er is maar een kleine pomp door de weerstand voor nodig om iedereen weer bullish te maken. In 2022 vielen mensen voor dezelfde bull-trap, maar niemand lijkt ervan te leren", aldus Il Capo of Crypto.

Volgens de analist is er een grote kans dat bitcoin richting de koers van 12.000 dollar valt. Daarin is hij overigens niet de enige, want er zijn zelfs analisten die een bitcoin koers van 10.000 dollar voorzien. Capo gelooft daar weinig van en denkt dat mensen de steun rond de koers van 12.000 dollar onderschatten.

Zekerheid bestaat niet

We moeten echter niet vergeten dat dit mensen zijn die zich voor een groot deel baseren op technische analyse en dat is uiteindelijk ook niet alles. In principe is technische analyse niet meer dan een paar lijntjes in een grafiek en moet je, zeker met een asset als bitcoin, ook andere factoren niet uitsluiten als het over de koers gaat.

Technische analyse had ook nooit kunnen voorspellen dat bitcoin na een kleine 14 jaar op een koers van 16.700 dollar had kunnen komen. Dat ligt puur aan de fundamentele waarde. Ga dus nooit voor de volle honderd procent af op technische analyse, want het komt vaak genoeg voor dat analisten ernaast zitten.

Bitcoin is erin geslaagd om als asset op te klimmen naar het financiële wereldtoneel. Het afgelopen jaar was de macro-economie leidend voor de koers en ook dit jaar lijkt dat het geval. Technische analyse is zeker interessant, maar macro zal in 2023 waarschijnlijk de doorslag geven.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties