Volgens deze 2 grafieken is er een exodus gaande bij beurzen

Er is sinds 2020 een ware exodus gaande bij cryptobeurzen. Circa 1,1 miljoen bitcoin is sinds maart 2020 bij exchanges opgenomen. Het vertrouwen in centrale partijen is tanende bij een deel van de markt. Op maart 2020 was er nog sprake van een all-timehigh van 3,2 miljoen btc dat bij beurzen gestald was.

Maar bijna drie jaar later heeft ruim 1,1 miljoen btc deze beurzen verlaten. Het ineenstorten van beurzen zoals FTX en stablecoinproject Terra Luna hebben het vertrouwen geen goed gedaan. Ook de roep om zelf je sleutels te bewaren, lijkt tractie te krijgen.

bron: Glassnode
bron: Glassnode

Alleen al in 2022 werd ongeveer 600.000 BTC van de beurs gehaald. Het totale BTC-saldo op beurzen staat op 2,2 miljoen BTC op 9 februari – wat overeenkomt met ongeveer 11,7% van het bitcoin aanbod op beurzen.

Op de onderstaande tweede grafiek zijn de opnamepieken sinds 2020 ook goed te zien.

bron: Glassnode
bron: Glassnode

Opvallend is dat deze trend in Nederland enigszins aan de bitcoinbezitters voorbij lijkt te gaan. Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat tweederde van hun steekproef hun bitcoin of andere munten bij een beurs, broker of andere custodian bewaart.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...