Volgens deze indicator heeft bitcoin na 2020 nog lang géén top bereikt

348 totale weergaven

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. RHODL Ratio: middenzone

Het is een dankbare on-chain metric: de Realized HODL ratio van Glassnode.

Bedoeld om de toppen en bodems van bitcoin te ‘timen’. Het meet de verhouding tussen de uitgegeven bitcoin van 1 week en de uitgegeven bitcoin met een leeftijd tussen de 1 en 2 jaar.

Loopt de ratio op, dan neemt het aandeel van de eerste groep (jonge) munten toe en betekent dat de ‘top’ van de prijs weer een beetje dichterbij komt.

We hebben in de Bitcoin Data Update van afgelopen week geconcludeerd dat de ratio nu weer afbuigt.

Sterker, we zijn tijdens deze post-halvening 2020 cyclus nog niet in de oververhitte, rode zone geraakt.

bron: On-Chain College

2. Netto Unspend Profit/Loss index (NUPL): markt is ondergewaardeerd

Het is een on-chainindicator die niet vaak langskomt, maar de Netto Unspend Profit/Loss index (NUPL) vergelijkt de huidige bitcoin prijs met de prijs van het moment dat de UTXO voor het laatst is verstuurd.

Een score boven de 0 betekent dat de median van het bitcoin netwerk (het midden van alle beetjes bitcoin die ooit gekocht zijn vergeleken met de huidige marktprijs) op virtuele winst staat.

De huidige ratio staat op 0.48, wat aangeeft dat de markt ondergewaardeerd is uitgaande van deze relatief lage NUPL-score en de huidige marktprijs.

Want de NUPL ratio staat op hetzelfde niveau als toen de prijs rond de $38.000 (3 augustus 2021) en $40.000 (21 september 2021) stond.

Volgens deze indicator heeft bitcoin na 2020 nog lang géén top bereikt
bron: Glassnode

3. Bitcoin rekenkracht: kranig herstel

In de hele wereld gaan miners digitaal met elkaar de strijd aan om het eerstvolgende block te mogen 'maken'. Om dit recht te verdienen, moeten ze een hash 'vinden'.

Als er meer rekenkracht is, voltooien al deze miners dit proces steeds sneller.

Sinds de shake-out in China is de rekenkracht kranig hersteld. Fundamenteel een gezond signaal of een fundamenteel goed signaal.

bron: Glassnode

4. Bitcoinsparende bedrijven

Analist Willy Woo heeft in kaart gebracht hoe de hoeveelheid bitcoins onder beursgenoteerde firma’s is toegenomen.

Is er sprake van een MicroStrategy effect? Geen idee, wel is er in 2021 weer de nodige BTC gespaard. Onder meer bedoeld als onderliggende waarde voor beleggingsproducten zoals fondsen, indexen en trackers.

Dit gedrag draagt bij aan de schaarste van bitcoins op beurzen, waar de marktprijs bepaald wordt.

bron: Willy Woo

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...