Volgens deze on-chainindicator is de bodem van de bitcoin prijs eindelijk in zicht

Volgens deze on-chainindicator is de bodem van de bitcoin prijs eindelijk in zicht

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Netto Unspend Profit/Loss index (NUPL)

Het is een on-chainindicator die niet vaak langskomt, maar de Netto Unspend Profit/Loss index (NUPL) vergelijkt de huidige bitcoin prijs met de prijs van het moment dat de UTXO voor het laatst is verstuurd.

Een score onder de 1 betekent een netto verlies en een score boven de 1 een netto winst.

Analist Plan C vraagt zich af of de bodem van bitcoin al bereikt is en verwijst daarbij naar lange termijn houders van bitcoin. Dat zijn entiteiten die hun bitcoin 155 dagen of langer vasthouden.

In zijn ogen heeft deze indicator een historische bodem bereikt, op hetzelfde niveau als in juli en september. De vorige keren dat deze indicator dipte.

bron: Glassnode

2. Fear & Greed & time preference

Analist CryptoPou heeft de Crypto Fear & Greed Index gecombineerd met de hoeveelheid tijd dat entiteiten hun bitcoin vasthouden.

Het terugkerende patroon in de markt:

  • Zodra de markt een parabolische top bereikt, dan pakken lange termijn houders (blauwe kleur) hun kans en starten ze met de distributie van hun munten (verkoop) om weer de kans af te wachten om de dip te kopen.
  • Anderzijds, korte termijn houders (roze kleur) gaan juist kopen bij de (naderende) top en verkopen op de bodem. Soms spelen ook andere factoren een rol zoals regulering, waardoor Chinese beleggers massaal hun bitcoin bij Huobi opnemen.

Volgens Charles Edwards droogt het verkoopvolume binnenkort op zodra Huobi alle rekeningen van haar klanten uit China definitief gesloten heeft. Dat hangt (mogelijk) de angel uit de agressieve verkoop van de afgelopen weken.

3. Dit jaar niet het beste jaar voor bitcoin

Tenslotte, 2021 was niet het beste jaar voor bitcoin. Plek 7 qua rendement van de afgelopen 10 jaar.

Onder meer de uitlatingen van Elon Musk ('we accepteren bitcoin niet als betaalmiddel') vanwege het energieverbruik van het protocol, het verbod op bitcoin mining in China en de overspeculatie op futuresmarkten deden de koers flink dippen dit jaar.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin on-chain

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties