Volgens directeur BitGo spreekt hij wekelijks bedrijven die Bitcoin willen kopen

925 totale weergaven

Het blijkt dat bedrijven zeer regelmatig aankloppen bij BitGo met de vraag hoe ze bitcoin op de balans kunnen zetten. Dat vertelt Darren Jordan, managing director bij het bedrijf.

Bitcoin op de balans

Jordan is verantwoordelijk voorde EMEA-regio, wat staat voor Europe, the Middle East en Africa. Op de Token-2049 conferentie in Londen sprak hij over de trend:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“De grote verandering – en ik heb dit gesprek vele malen per week – gebeurt bij bedrijven. Ze willen een klein percentage van hun balans toewijzen (aan bitcoin, red.).”

“Dat is de belangrijkste verandering die we de afgelopen 12 maanden hebben gezien”, voegde hij eraan toe.

BitGo is een bedrijf dat custody doet voor klanten met bijvoorbeeld multi-sig constructies. Het is in 2013 opgericht door Mike Belshe and Ben Davenport. Eerder dit jaar maakte Galaxy Digital bekend dat ze het bedrijf voor $1,2 miljard hebben overgenomen.

Volgens Jordan is er veel nodig wat betreft educatie. Vooral onderwerpen over liquiditeit en de regelgevende kaders zijn belangrijke thema’s. Ook de vraag of men überhaupt wel toestemming heeft om zomaar bitcoin te kopen met de kasreserves is voor veel bedrijven een vraagteken.

Niet alleen VS

In hetzelfde panel vertelde de CEO van Genesis Trading over dezelfde trend. Michael Moro zei zijn bedrijf al sinds 2015 met hedgefondsen werkt, maar dat hij het afgelopen jaar een enorme verandering ziet. Family offices en soortgelijke bedrijven betreden met z’n allen tegelijk de markt.

Volgens Moro zijn het niet alleen Amerikaanse techbedrijven, zoals de bekende voorbeelden Tesla, MicroStrategy en Square:

“We zagen een nieuwe interesse vanuit bedrijven in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië, als een soort diversificatie van hun treasury-portfolio.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws