Voormalig bitcoin-tegenstander Peterffy heeft nu zelf bitcoin

Voormalig bitcoin-tegenstander Peterffy heeft nu zelf bitcoin

Het afgelopen jaar is een groeiend aantal miljardairs in crypto gestapt, zoals ook Thomas Peterffy.

Een trend die zomaar door zou kunnen zetten in 2022. Grote, succesvolle investeerders die eerder (fel) anti-bitcoin en anti-cryptovaluta waren, stappen steeds vaker alsnog in bitcoin om het risico van inflatie van de dollar en ander fiatgeld af te dekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin, voor het geval fiat naar de hel gaat

Een van die nieuwbakken bitcoinbezitters is Thomas Peterffy. In ruim 3,5 jaar tijd is zijn oordeel over bitcoin 180 graden gedraaid. Tegenwoordig vindt de van origine Hongaarse investeerder dat het verstandig zou zijn om 2 à 3% van je vermogen aan te houden in bitcoin of andere cryptovaluta, voor het geval fiatgeld “naar de hel” gaat. Zijn eigen vermogen wordt geschat op $25 miljard.

Peterffy (77) is oprichter van Interactive Brokers en niet onbekend met vernieuwing in de financiële markten. In 1983 introduceerde hij als eerste het gebruik van een tablet (met touchscreen) op de beursvloer, terwijl de rest van de handelaren nog papieren lijsten gebruikte. In 1987 gevolgd door de eerste computer die handelde met een algoritme.

Gevaarlijk volatiel

Van bitcoin als disruptieve technologie was hij aanvankelijk duidelijk minder gecharmeerd. In 2017 liet hij een paginagrote advertentie in de Wall Street Journal plaatsen om te waarschuwen tegen bitcoin. De advertentie was een reactie op de aankondiging van CME Group dat er waarschijnlijk dat jaar nog bitcoin futures genoteerd zouden worden aan de beurs.

"Waar ik bezwaar tegen heb, is het koppelen van bitcoin aan de reële economie, wat zou gebeuren als bitcoin in hetzelfde handelshuis verhandelbaar zou zijn als traditionele financiële producten," zei hij in november 2017.

Het gevaar vond hij zitten in de volatiliteit: “Het zou de hele economie ten val kunnen brengen.”

De klanten willen bitcoin

Anno 2022 biedt Interactive Brokers zijn klanten de mogelijkheid om bitcoin en een select aantal andere cryptovaluta aan te schaffen, omdat het bedrijf enige “urgentie” bespeurde bij zijn klanten om mee te kunnen doen.

Onder druk van oplopende inflatie en aandrang bij zijn klanten om bitcoin te kopen heeft Peterffy zijn standpunt over bitcoin bijgesteld. En hoewel hij het nu zelfs verstandig noemt om bitcoin aan te schaffen, is de Wall Streetveteraan nog steeds onder de indruk van de volatiliteit van bitcoin.

“Het kan naar nul en ik denk dat het ook naar een miljoen dollar kan,” zei hij in een interview. “Ik heb geen idee.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin adoptie

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties