Voormalig presidentskandidaat Hillary Clinton is “teleurgesteld” in cryptobeurzen

Voormalig presidentskandidaat Hillary Clinton heeft zich uitgelaten over cryptobeurzen. Ze is “teleurgesteld” in sommige cryptobedrijven die Russische gebruikers niet van hun platforms willen weren.

Bevriezen van accounts

In een interview in The Rachel Maddow Show op MSNBC vertelt Clinton over de op Rusland gerichte sancties.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Ik was teleurgesteld toen ik zag dat sommige cryptobeurzen weigeren om transacties met Rusland te beëindigen. Iedereen moet op dit moment zo veel mogelijk doen om de Russische economische activiteit te isoleren.”

Bitcoin is geld dat je niet kun bevriezen. Als deze bitcoin echter bij een cryptobeurs staat, kan dat wel gebeuren.

Verschillende bedrijven die dit digitale geld van/voor klanten bewaren, hebben al laten weten géén accounts te gaan bevriezen. Onder andere Coinbase, Binance en Kraken hebben de optie om alle Russische gebruikers te weren verworpen.

Ze geven aan dat hier geen wettelijke gronden voor zijn. Wel leven ze sancties na die zijn gericht op individuele burgers.

Dreiging?

Cryptobeurs Whitebit gaat iets verder dan de grote beurzen. Ze stopten de handelsactiviteiten met de Russische roebel en nemen ook geen nieuwe klantenregistraties van burgers uit Rusland en Wit-Rusland aan. Ook de sanctielijst is erbij gehaald.

Beurzen staan voor een dilemma: blijven ze dichtbij het libertaire karakter van de bitcoincommunity, of zetten ze hun reputatie op het spel door ontduiking van sancties mogelijk te maken?

Tom Keatinge, oprichter van het Centre for Financial Crime and Security Studies en het Royal United Services Institute vertelt aan Decrypt:

“Ik vraag me af of de exchanges hetzelfde pad zullen volgen als het Eurovisie Songfestival of de FIFA (door Russen te weren, red.). Ik denk dat ze een keuze moeten maken, maar als ze de toegang tot westerse banken verliezen omdat ze de sanctieontduiking hebben vergemakkelijkt, zullen ze er misschien spijt van krijgen.”

Clinton

Het is niet de eerste keer dat Clinton zich negatief uitlaat over de crypto-industrie. Afgelopen november zei ze al dat cryptocurrency’s het potentieel hebben om de Amerikaanse dollar te ondermijnen.

Diezelfde maand riep ze Biden er toe op om cryptovaluta te reguleren.

“We kijken niet alleen naar natiestaten als China of Rusland die dit soort technologie in hun voordeel manipuleren. Het kan landen en de dollar als reservevaluta destabiliseren. Maar we kijken naar meer dingen dan deze landen.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptobeurs