Waarom staat bitcoin vandaag in het rood?

Bitcoin Bearish

De bitcoin koers staat vandaag in het rood en dat lijkt het gevolg van de malaise op de traditionele financiële markten. Daar hebben indices als de Nasdaq 100 en de S&P 500 het lastig met de rentes op Amerikaanse staatsobligaties die momenteel door het dak gaan.

Investeerders kunnen inmiddels bijna 5 procent rente krijgen op Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar.

Opleving van korte duur

Vooralsnog lijkt het erop dat de opleving die bitcoin aan het begin van de week meemaakte van korte duur is. Door de knallende opening van oktober begon men al te spreken over “uptober” wat een referentie is naar de doorgaan positieve resultaten die bitcoin in oktober weet te behalen.

Nu is alles natuurlijk nog mogelijk en liggen alle kaarten nog op tafel, maar het macro-economische klimaat maakt het lastig om heel bullish te zijn over bitcoin.

Door de hoge rentes kunnen investeerders op dit moment de inflatie al verslaan met Amerikaanse staatsobligaties.

Veel mensen kiezen daar dan ook voor, in plaats van het meer risicovolle bitcoin. Natuurlijk is er op bitcoin een veel hoger rendement te behalen, maar sommige mensen zijn daar niet naar op zoen. Sommige mensen willen gewoon hun kapitaal bewaken.

Weerstand is te hevig

De weerstand van de bears rond de bitcoin koers van 28.000 dollar blijkt op dit moment nog te hevig voor de bulls.

Waarom staat bitcoin vandaag in het rood?

De rode lijn in de bovenstaande grafiek van Tradingview lijkt op dit moment als een belangrijke weerstand te fungeren voor de bitcoin koers. Nu is het dus de vraag of de digitale munt hier de komende dagen doorheen kan breken.

Dat zal ook afhangen van de reactie van de traditionele financiële markten, die momenteel nog niet heel goed is. Als de neerwaartse trend voor deze assets doorzet, dan zal ook bitcoin het waarschijnlijk zwaar krijgen.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....