“Wall Street Heeft Betere Verbindingstools Nodig Voor Crypto”

Om Wall Street naar de cryptomarkt te trekken, moeten we tools ontwikkelen die hen effectief verbinden met handelsmogelijkheden, vergelijkbaar met de tools die ze nu gebruiken op de kapitaalmarkten.

De digitale activaruimte heeft de afgelopen maanden veel aandacht getrokken van traditionele financiële instellingen. Deze grote spelers zien crypto steeds meer als een lucratieve activaklasse. Maar om echt te profiteren van deze sector, moeten ze de juiste applicaties in handen hebben, stelt Anton Katz, CEO van Talos.

Tijdens een interview met Decrypt vertelde Katz dat financiële instellingen zoals banken en hedgefondsen tools willen waarmee ze de beste prijs kunnen vastleggen met minimaal risico. Hij ziet een belangrijke rol voor Talos weggelegd om deze “pijpleiding” te creëren, die financiële instellingen effectief verbindt met liquiditeit met herkenbare tools uit de kapitaalmarkten.

Anton Katz, met een ingenieursachtergrond van het MIT en voormalige posities bij AQR Capital Management en Broadway Technology, ziet de koppeling van digitale en traditionele financiële markten als een noodzakelijke stap. In 2018 startten Katz en zijn Broadway-collega Ethan Feldman Talos, met als doel institutionele beleggers te koppelen aan digitale activahandelsmogelijkheden.

Wall Street blijft het potentieel van de cryptomarkt inzien, ondanks recente tegenslagen. In juni diende BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, een aanvraag in voor een Bitcoin exchange-traded fund, en anderen volgden snel.

In juli kondigde Talos een samenwerking aan met de door Wall Street ondersteunde cryptocurrency-exchange EDX Markets. Ze willen hun klanten toegang geven tot de netwerkleveranciers van Talos via een front-end systeem.

Hoewel sommigen denken dat crypto in een “dalende markt” zit, ziet Katz dit als het ideale moment om te investeren in de infrastructuur en meer institutionele spelers aan te trekken. Hij merkt een groeiende interesse in het Talos-platform, vooral van banken.

Gezien de recente positieve signalen, zoals de ETF-aanvragen, is Katz ervan overtuigd dat de vraag naar digitale activa niet zal verdwijnen. “Het blijft een jonge markt, maar alles wijst erop dat het een stevige positie zal innemen binnen het institutionele landschap,” benadrukte Katz.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...