Wetgever in Kentucky wil Bitcoin mining met schone energie subsidiëren

Wetgever in Kentucky stelt voor mining met schone energie te subsidiëren.

Bitcoin minen in Kentucky

Een wetsvoorstel in Kentucky gaat ervoor zorgen, als de wet wordt aangenomen, dat crypto minen in aanmerking komt voor subsidie. Deze subsidies zijn bedoeld voor bedrijven die schone energie gebruiken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is niet een geheel nieuwe wet. De bedoeling is een aanpassing van een al bestaande wet. Het gaat om de ‘Incentives for Energy Independence Act’ die in 2007 tot stand kwam. Het idee achter de wet was om belastingvoordelen te bieden voor bedrijven met gebouwen en operaties die op schone energie draaien.

Raadsheer Brandon Smith wil er voor zorgen dat deze voordelen ook gelden voor cryptocurrency mining locaties. Er wordt (helaas) niet gesproken over daadwerkelijke Bitcoin miners.

De enige vereiste is een investeringskapitaal van een miljoen dollar. Mocht de wet worden aangenomen, dan zou dit in gang gaan vanaf 1 juli.

Brandon Smith is niet de enige wetgever in Kentucky die interesse tonen in crypto miners. Een wet, die lijkt op die van Smith, werd vorige maand ingediend in het lagerhuis van Kentucky. Die wet kwam op hetzelfde neer: geef cryptocurrency miners in onze staat dezelfde belastingvoordelen mits ze schone energie gebruiken.

Miami

Het is voor het eerst dat we zulke wetten zien besproken worden.

Steeds meer mensen en machthebbers gaan inzien dat miners in hun gebied mogelijkheden biedt. De institutionele voetprint in het mining sector is aan het groeien met Miami aan kop.

Zo wil de burgemeester van Miami Bitcoin op de balans hebben staan en het mogelijk maken om belastingen te betalen in Bitcoin. Daarnaast wil ze het gemakkelijk maken om voor inwoners van Miami te sparen in Bitcoin.

Lees meer over:
belastingminers