WisdomTree wil ‘volgende 2 miljard gebruikers’ bereiken met crypto wallet

WisdomTree komt met eigen crypto wallet. De beta start deze zomer. In 2023 moet officieel de route naar ‘de volgende 2 miljard gebruikers’ worden ingeslagen.

Dat vertelt Jason Guthrie van WisdomTree in gesprek met The Block. Guthrie is verantwoordelijk voor de afdeling voor digitale assets in Europa. De uitrol van de eerste versies van de wallet vindt echter plaats in de Verenigde Staten. Deze zomer moeten de eerste mensen met de wallet aan de slag kunnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De wallet van WisdomTree lijkt voorlopig op een standaard implementatie van diensten die we al kennen. In de praktijk geef je het management van je geld over aan de wallet die je gebruikt. Volgens Guthrie is er qua gebruiksvriendelijkheid nog genoeg winst te behalen voor de huidige spelers in de markt. WisdomTree wil dit oplossen door allerlei zaken met eigen tokens te gaan regelen.

WisdomTree is een beursgenoteerd bedrijf uit New York. Het bedrijf is groot geworden met vermogensbeheer en verschillende fondsen. Het is op dit moment een van de belangrijkste ETF-aanbieders in de VS.

WisdomTree Prime

Met WisdomTree Prime wil het bedrijf een nieuwe markt aanboren. De focus ligt met name op minder ervaren gebruikers die niet zo handig zijn met de huidige techniek.

De app komt alleen voor smartphones. Het is ook de eerste stap voor WisdomTree naar direct contact met hun klanten via een eigen product. “Tweehonderd miljoen mensen gebruiken tegenwoordig crypto. Dit zijn de early adopters,” zegt Guthrie. Hij wil die markt niet aanspreken, maar een nieuwe groep mensen de industrie in trekken.

Guthrie noemt de ervaring met huidige wallets erg moeilijk en/of ouderwets. De bedrijven die veel bitcoin beheren (denk aan Coinbase of Binance) vindt Guthrie ook te ingewikkeld.

Hoe werkt de app?

De wallet doet dienst als vergaarbak van al je informatie. Je kunt er bijvoorbeeld je creditcard aan koppelen, of direct je salaris naar toe laten sturen. Vervolgens kun je aan de slag met bitcoin, aandelen, obligaties, goud en andere beleggingen.

Het lijkt er echter niet op dat je direct met echte bitcoin in aanraking gaat komen als klant. Het is dus een product van een financiële dienstverlener met verschillende lagen tussen jou en je investering. Dat kan een prima keuze zijn, maar het is echt wat anders dan je eigen bitcoin wallet.

De belofte is duidelijk: met WisdomTree Prime kun je meer dan met je ouderwetse bankrekening. Tegelijkertijd kun je jezelf afvragen of dit niet gewoon een gevalletje oude wijn in nieuwe zakken is.

Guthrie is er van overtuigd dat hij een rol kan spelen in de huidige groei van betaal- en geldopties:“Ik denk niet dat de financiële dienstverlening zijn ‘internetmoment’ heeft gehad. Mensen vullen online formulieren in, maar ze zijn nominaal hetzelfde als wat ze 20 jaar geleden in de branche deden. De ervaring en het businessmodel zijn in wezen hetzelfde. En ik denk dat dat rijp is voor disruptie.”

WisdomTree hoopt een van de dienstverleners te zijn die meeprofiteert van die disruptie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

  By Robin Heester

  Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Bitcoinmagazine.nl opgebouwd, inmiddels verkocht en nog steeds actief om een deel van de redactie te runnen. Hup bitcoin! :)

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Nieuws
  Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

  Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

  Dogecoin en meme coins Nieuws
  DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

  Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

  Lees meer