WSJ: Duitse toezichthouder uitte twijfel over leiding van Binance

BaFin, de financiële waakhond van Duitsland, heeft naar verluidt zorgen geuit over de positie van Changpeng Zhao, de CEO van Binance, voordat de cryptobeurs besloot zijn licentieaanvraag in het land in te trekken.

BaFin, de voornaamste financiële toezichtsorgaan van Duitsland, zou Binance hebben geadviseerd om de aanvraag voor een licentie te heroverwegen. Voornamelijk vanwege zorgen over de CEO van het bedrijf, Changpeng Zhao, beter bekend als “CZ”, en hoe het bedrijf is opgezet.

Een artikelvan The Wall Street Journal suggereerde dat BaFin twijfels had over de geschiktheid van CZ als leider van de onderneming. Volgens de richtlijnen van de toezichthouder moeten directeuren, zoals CZ in dit geval, over de nodige professionele kwalificaties beschikken, betrouwbaar zijn en voldoende tijd besteden aan het uitvoeren van hun taken.

BaFin zou Binance ook hebben geadviseerd dat de huidige organisatiestructuur van het bedrijf de effectiviteit van het toezicht door de toezichthouder zou kunnen hinderen. Op 26 juli kondigde Binance aan dat het zijn licentieaanvraag in Duitsland had ingetrokken, gedeeltelijk met het oog op de wens van het bedrijf om te voldoen aan het Markets in Crypto-Assets (MiCA) regelgevingskader van de Europese Unie. De MiCA wordt vanaf 2024 uitgerold en moet voor meer uniforme regels zorgen.

Een vertegenwoordiger van Binance heeft o.a aan Cointelegraph gemeld dat het verhaal van The Wall Street Journal niet klopte. Het bedrijf gaf geen verdere details over de situatie rond CZ op het moment van publicatie.

In de Verenigde Staten heeft Binance te maken met juridische stappen van de Securities and Exchange Commission (SEC) en de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) over mogelijke overtredingen van effectenwetten en handelsvoorschriften. In een gerechtelijke indiening op 27 juli verzochten de advocaten van Binance om de CFTC-zaak te seponeren, met het argument dat de commissie haar bevoegdheid heeft overschreden.

Binance, ondanks dat het een van de grootste crypto-handelsplatforms ter wereld is, heeft geen officieel fysiek hoofdkantoor.

Lees meer over:
BinanceDuitslandEuropa

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...