Kan een mogelijke XRP ETF na de SEC-rechtszaak de koers naar $20 brengen?

345 totale weergaven
XRP ETF

Toen Spot Bitcoin ETFs werden gelanceerd, steeg de Bitcoin koers enorm en bereikte nieuwe all-time highs. Dit roept de vraag op of een mogelijk XRP ETF, door de overwinning op de SEC, hetzelfde kan doen voor de koers van XRP. Sommige analisten denken zelfs dat zo’n ETF de koers richting $20 kunnen brengen.

Ripple en SEC schikken hun zaak: Maakt dit weg vrij voor XRP ETF?

De lange juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) loopt ten einde. De rechter heeft bepaald dat Ripple $125 miljoen aan boetes moet betalen om de zaak te schikken. Belangrijk is dat rechter Analisa Torres heeft besloten dat XRP geen effect is.

Met deze juridische duidelijkheid kan een XRP ETF dichterbij komen. Kashif Raza, de oprichter van Bitnning, is optimistisch over nieuwe XRP ETF aanvragen. Op X zei Raza dat hoewel de verkoop van XRP aan institutionele beleggers de wet overtrad, de verkoop aan particuliere beleggers dat niet doet. Hij ziet dit als positief voor de XRP community.

Analist Tony Edward gelooft ook dat de kans op een XRP ETF is gestegen. Ondanks Ripple’s juridische overwinning zegt Edward dat de markt voor XRP nu niet positief is. Maar hij ziet wel kansen voor een koersstijging als de markt verbetert. Hij zegt dat zodra XRP weer in een opwaartse trend zit, het vrij zal zijn van juridische zorgen.

Kan een ETF de koers naar $20 brengen?

Na de uitspraak dat XRP geen effect is, steeg de koers van XRP met meer dan 25%. Het ging voorbij $0,6 en kwam dichter bij $0,7. Deze juridische doorbraak heeft speculaties aangewakkerd over een mogelijke XRP ETF, wat de waarde van XRP sterk kan beïnvloeden.

Net als de koersstijging van Bitcoin na de lancering van zijn ETF, is het mogelijk dat XRP $20 kan bereiken als er een ETF komt. Edward ziet een conservatiever koersdoel voor XRP, tussen $4 en $10 bij een ETF-lancering.

Maar crypto analist Brett Hill, ambassadeur van BitTrue, denkt dat dit te pessimistisch is. Hij verwacht dat XRP binnen zes maanden tussen $18 en $20 kan bereiken.

Lees meer over:
xrp etfxrp koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...