XRP koers tuimelt 3,5% in afwachting SEC’s hoger beroep – wat gaat Ripple doen deze week?

2606 totale weergaven
Ripple rechtszaak - nieuwe zaak met RLUSD aanstaande?
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De XRP koers staat op $ 0,58 en is in de afgelopen 24 uur met bijna 1% gedaald. Over een maand tijd is de koers zelfs met meer dan 3,5% naar beneden getuimeld. Veel traders zijn in afwachting van meer nieuws over een eventueel hoger beroep van de SEC.  

Waar er begin augustus goed nieuws kwam over de Ripple vs SEC-zaak, is er nog altijd onrust over de vervolgstappen die de Amerikaanse toezichthouder kan nemen. Gaat Ripple deze week nog herstellen of blijft het moeizaam voor de koers van de bekende cryptomunt?

XRP koers daalt in afwachting van hoger beroep

De rechter was duidelijk en veegde de boete van $ 2 miljard die de SEC tegen Ripple eiste van tafel. Wel legde de rechter een boete van $ 125 miljoen op vanwege de verkoop van XRP aan grote klanten.

Er werd jaren uitgekeken naar het moment dat er meer duidelijkheid in de zaak kwam, en het was dan ook niet gek dat de Ripple koers direct flinke stijgingen noteerde. Toen er weer wat meer rust rondom de koers kwam, werd ook al snel duidelijk dat ook dit niet het eind van de zaak betekende. De SEC kan immers nog steeds in beroep om toch een hogere boete te eisen.

ripple koers sec

De SEC heeft over het hoger beroep nog niets gecommuniceerd, maar heeft onlangs wel een verzoek tot terugbetaling gevraagd. Dit ging om de meer dan $ 800 miljoen winst die Ripple gemaakt had uit de verkopen van de XRP-token.

Ook dit verzoek werd door de rechter afgewezen, waardoor Ripple nog een kleine overwinning geboekt heeft. Aan de andere kant werd er echter wel een andere eis van de SEC goedgekeurd; vanaf nu staat er een permanent bevel tegen toekomstige overtredingen van de effectenwet door Ripple.

Tot nu toe is de uitspraak van de rechter grotendeels in het voordeel van de crypto markt. Doordat het geen grote terugbetaling kan vorderen van Ripple, is de kans ook kleiner dat het dit in vergelijkbare zaken wel voor elkaar weet te krijgen.

Met deze laatste uitspraken van de rechter is het steeds meer de vraag of de SEC het de moeite waard vindt om in hoger beroep te gaan tegen alle uitspraken.

Wat gaat Ripple doen deze week?

Voor de Ripple koers is het belangrijk dat deze de komende tijd weer momentum gaat vinden, en dat kan gebeuren, zolang er geen, of juist positief nieuws komt, rondom de verdere afhandeling van Ripple vs SEC.

Momenteel staat de Ripple koers onder druk en nog ver onder het hoogtepunt van deze maand staat, op 24 augustus wist de Ripple koers nog een prijs van boven de $ 0,63 te bereiken. Op dit moment staat het rond een weerstandsniveau, waar het door heen moet zien te breken om verder te kunnen stijgen.

xrp koers resistance

Volgens bovenstaande technische analyse zijn er echter nog 3 grote resistance niveaus te doorbreken als het weer ver boven de $ 0,60 wil stijgen. Wat betreft weerstand is er ook weinig positief nieuws; er staan twee kleine weerstandsniveaus rond $ 0,578 en $ 0,552.

Andere veelbelovende cryptomunten

Naast de Ripple koers zijn er nog een aantal veelbelovende cryptomunten waarvan de koers in de komende maand kan gaan stijgen. Hieronder bespreken we twee crypto presales, die bij de lancering op de markt direct goede zaken kunnen gaan doen.

Pepe Unchained – de nieuwste Pepe meme coin

Pepe Unchained is een nieuw crypto project dat goed heeft gekeken naar de originele Pepe Coin. Deze coin heeft haar gebreken, en Pepe Unchained lost deze met een nieuwe crypto token op; het brengt de meme namelijk naar een eigen layer-2 blockchain.

Daarmee heeft het project niet alleen meer vrijheid, maar kan het ook meer transacties tegelijkertijd uitvoeren tegen lagere transactiekosten.

Het project is nog niet verkrijgbaar bij exchanges, maar toch al een groot succes. Traders hebben in totaal al $ 11 miljoen geïnvesteerd in de presale, waarvan de tokens te claimen zijn zodra de presale gesloten wordt.

 

 

The Meme Games – nieuwe crypto obv Olympische Spelen

The Meme Games is een cryptomunt die gelanceerd werd tijdens de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Met het project komt er een game op de markt waarbij verschillende meme karakters tegen elkaar gaan strijden in sporten van de Olympische Spelen.

Elk meme karakter heeft hiervoor een land toegewezen gekregen, en als jij investeert in de $MGMES tokens, kies je één van deze karakters. Mocht dit karakter vervolgens goed presteren in The Meme Games, ontvang je hiervoor mooie beloningen.

De token heeft tot nu toe $ 400.000 opgehaald en is voorlopig nog beschikbaar. Hoe eerder je investeert, hoe goedkoper de token nog is. Je koopt $MGMES via de website van het project, waar je ETH, USDT of BNB vanuit je wallet inruilt.

 

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ripple koersXRP

Door: Christiaan Kopershoek

Christiaan is een crypto journalist met 12 jaar ervaring in de fintech en blockchain sector. Hij schrijft voor Bitcoin Magazine en is bekend om zijn heldere uitleg en scherpe inzichten in de wereld van gedecentraliseerde financiën. Wat Christiaan het meest waardeert aan zijn werk als journalist is ...