XRP traders boeken winst $8,25 mln ondanks koersdaling – wat gaat Ripple doen in september?

1503 totale weergaven
Crypto expert: Volgende stappen in SEC vs Ripple rechtszaak en wat gaat XRP doen in Q4 |
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

De XRP koers is vandaag met bijna 2% gedaald naar $ 0,56, terwijl de crypto markt met 1% is gedaald in deze periode. Ondanks een extra rode candle op de dagelijkse grafiek, hebben XRP traders gisteren gezamenlijk $ 8,25 miljoen aan winst weten te boeken.

Terwijl de token van Ripple nog verder dreigt te dalen in waarde, is er – op basis van technische signalen – ook een mogelijkheid voor een reversal. In dit artikel kijken we naar de huidige XRP koers en wat de altcoin de komende tijd kan gaan doen.

Wat gaat Ripple doen na 2% koersdaling?

Een daling in de XRP koers heeft traders er niet van weerhouden om met winst naar huis te gaan. Zo blijkt uit gegevens van Santiment dat XRP traders gisteren ruim $ 8,25 miljoen aan winst hebben gemaakt.

Omdat traders hun winst hebben opgenomen, was een sterke toename aan verkoopdruk het gevolg, waardoor de koers vandaag met zo’n 2% is gezakt. Ook vandaag is het nog niet zeker of traders klaar zijn met het opnemen van winst of dat XRP nog verder kan dalen als vervolg op gisteren.

XRP traders boeken winst
XRP traders boeken winst – Santiment

Investeerders en traders die nog niet hun winst uit XRP hebben opgenomen, zullen waarschijnlijk iets langer moeten wachten dan de succesvolle traders. De verkoopdruk op korte termijn zou aan kunnen houden, maar met een kans dat er binnenkort een reversal aankomt.

De Relative Strength index (RSI) van XRP is namelijk onder de 50 gedoken, wat aangeeft dat het momentum licht bearish is, maar ook de mogelijkheid voor een reversal opent.

Op hetzelfde moment kunnen dalingen in de XRP koers nog beperkt blijven op korte termijn, dit komt door de 200-daagse moving average (blauw) rond $ 0,55 zweeft en langzaam aan het klimmen is. Terwijl deze dient als support, dient de 30-daagse moving average (geel) rond $ 0,573 als resistance, die stijgingen kan beperken.

XRP koers grafiek
XRP koers grafiek – TradingView

De altcoin heeft zich deze maand vooral gevestigd in de zone tussen $ 0,55 en $ 0,62 en zou hier volgende maand een break-out kunnen maken aan de bovenkant.

Met verwachtingen dat de Federal Reserve later in de maand een renteverlaging door zal voeren in de VS, zou XRP een sterke boost kunnen krijgen, net als de hele crypto markt. Hierdoor zou XRP richting $ 0,72 kunnen stijgen tegen het einde van het jaar.

Voor de komende maand verwachten we dat de altcoin $ 0,65 waard kan worden.

 

Andere altcoins die ook veel aandacht krijgen van traders

Hoewel XRP veel geld heeft opgeleverd aan slimme (of gelukkige) traders, heeft de altcoin vaak een gebrek aan volatiliteit. Om die reden kiezen sommige traders om te handelen in meme coins. En hoewel dit meer risico met zich mee kan brengen, kan dit ook voor veel meer winst zorgen als het goed gaat.

Vandaag kijken we naar twee populaire cryptomunten onder traders, die nu nog voor een lage prijs te koop zijn in de presale, maar binnenkort gelanceerd zullen worden. De waarde van deze tokens kan na lancering sterk fluctueren, maar verwachtingen zijn hoog dat ze behoorlijk kunnen stijgen.

Pepe Unchained ($PEPU)

Pepe Unchained ($PEPU) is zo’n twee maanden geleden begonnen met zijn presale, maar heeft al een indrukwekkende $ 11 miljoen opgehaald. De laatste tijd krijgt het project veel aandacht van traders die niet kunnen wachten tot de nieuwe blockchain live zal gaan.

Niet alleen zal de nieuwe Ethereum Layer-2 dienen als het ecosysteem voor zijn eigen native token (denk aan Shibarium van Shiba Inu), ook kan het gebruikt worden als launchpad voor nieuwe meme coins. Dit maakt $PEPU een aantrekkelijke meme coin voor zowel ontwikkelaars als traders erg interessant.

Je kunt $PEPU kopen voor $ 0,0093851 per stuk en krijgt dan ook de kans om deze token direct te staken. Op dit moment verdien je een APY van 180%, wat erg aantrekkelijk is als je nagaat dat $PEPU in de komende maanden behoorlijk veel kan stijgen in waarde.

Nu trekt Pepe Unchained massaal de aandacht van traders, maar binnenkort kan het ook de aandacht krijgen van grote exchanges. Een listing op een grote exchange kan een belangrijke katalysator zijn die $PEPU 10 keer of meer in waarde kan laten stijgen ten opzichte van zijn huidige prijs. Met nog minder dan 24 uur te gaan, is er geen tijd te verliezen om de meme coin voor deze prijs in te slaan.

 

Crypto All-Stars ($STARS)

Als je een fan bent van meme coins en hier meer uit wil halen, kan het een die zijn om te kijken naar de nieuwe Crypto All-Stars ($STARS). De presale van dit project is twee weken geleden gelanceerd, maar heeft al genoeg aandacht gekregen om ruim $ 850.000 op te halen. Dankzij zijn innovatieve MemeVault is het mogelijk om meme coins op dezelfde plek te staken om hier lucratieve beloningen mee te verdienen.

Veel meme coins dalen hard tijdens een crypto dip, maar degenen met een sterke community en/of use case maken typisch ook een grote comeback. Om te voorkomen dat je uit paniek je meme coins verkoopt, kan staking ook een handje helpen. Daarnaast verdien je met de MemeVault beloningen in de vorm van $STARS, die ook een belangrijke rol speelt op het staking platform.

Je kunt $STARS in je wallet vasthouden om een vermenigvuldiger op je staking beloningen te krijgen, tot wel driee keer zoveel als het origineel. Ook kun je $STARS in zijn eigen staking pool gebruiken, die momenteel een APY van 1670% uitbetaalt. Vroege vogels kunnen de tokens kopen voor $ 0,0014135 per stuk en direct staken om tijdens de presale hun tokens potentieel te verdubbelen.

Omdat de meme coin een belangrijke rol heeft in de MemeVault, kan de vraag naar $STARS erg hoog worden, al helemaal omdat de MemeVault potentie heeft om de meme coin sector op zijn op te zetten. Terwijl $STARS voor een hogere prijs dan nu gelist zal worden, heeft deze potentie om veel meer waard te worden en zelfs x5 of hoger te gaan ten opzichte van nu.

 

Lees meer over:
RippleXRP

    Door: Bart Klammer

    Bart is een ervaren schrijver die erg veel waarde hecht aan feiten. Met meer dan 12 jaar schrijfervaring en kennis van de cryptowereld weet hij moeilijke materie simpel over te brengen. Zijn passie voor het schrijven van content, combineert hij met zijn fascinatie in blockchain technologie. Omdat de...