Zestal achter nep cryptobedrijf gaat de cel in

Zes directeurs van cryptobeurs V Global gaan de cel in. Ze moeten acht jaar brommen. Het bleek niet een legitiem bedrijf te zijn maar een piramidespel en oplichting.

Miljardenscam

Ze zouden betrokken zijn bij een scam van maar liefst $1,5 miljard (of 2.000 miljard won). Het betreft een project dat in Zuid-Korea populair was.

V Global was actief van juli 2020 tot april 2021. Gedurende die tijd trok het meer dan 50.000 investeerders aan. Ze beloofden een rendement van 300% en daarnaast ook grote bonussen te introduceren aan nieuwe klanten.

Volgens berichten van Zuid-Koreaanse mediasites werd er op 26 december een grote stap gezet in de zaak. Twee hooggeplaatste leidinggevenden werden veroordeeld tot respectievelijk acht jaar en drie jaar gevangenisstraf. Het zou gaan om de heren Yang en Oh.

Er zijn daarnaast nog vier directeurs die niet bij naam worden genoemd. Zij krijgen een gevangenisstraf van drie jaar en een proeftijd van vijf jaar. Drie man van het zestal is nog niet in hechtenis vastgehouden omdat ze hun arrestatie en schuld bij de zaak aanvechten.

De rechter van de 12th Criminal Division van de Suwon District Court verklaarde:

“De beklaagden vertrouwden alleen het managementteam van V Global, ontweken de verantwoordelijkheid en zodra het onderzoek begon, vernietigden ze bewijsmateriaal en bemoeiden ze zich met het onderzoek.”

Uit verschillende onderzoeken is wel gebleken dat ongeveer 10.000 investeerders wel degelijk een rendement haalden uit V Global. Door een multi-level-marketing campagne werden veel klanten geworven om de piramide staande te houden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsscam