‘Grote Bitcoin beurzen onvindbaar bij zoekmachines in China’

1038 totale weergaven

Er gaan geruchten dat China het de Bitcoin markt nog weer wat moeilijker maakt. Naar verluidt zijn verschillende cryptobeurzen niet meer terug te vinden op zoekmachines.

Let op! Het gaat om een gerucht vanuit één bron.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in China

De doorgaans goed ingelichte reporter Colin Wu meldt op Twitter dat Binance, Huobi en Okex niet meer zichtbaar zijn in de zoekresultaten. In China is niet Google de bekende zoekmachine, maar zijn het de alternatieven Baidu en Sogou.

Echter, nu schijnt dat de cryptobeurzen op deze zoekplatformen niet meer zichtbaar zijn. Naast ‘Wu Blockchain’ heeft ook 8BTC News Portal over deze restrictie bericht.

'Grote Bitcoin beurzen onvindbaar bij zoekmachines in China'

Ook schijnen social media platformen nu berichten van de websites te mijden. Weibo (de Chinese variant van Twitter) en Zhihu (de Aziatische Quora) hebben naar verluidt ook de accounts van de drie grote beurzen geblokkeerd.

Het is niet bekend wat de reden is achter dit verbod en of er een directe aanleiding is. Het lijkt weer een volgende stap te zijn om de markt nog meer onder druk te zetten.

'Grote Bitcoin beurzen onvindbaar bij zoekmachines in China'

Eerder blokkeerde Weibu al tientallen Chinese accounts die zich uitlieten over Bitcoin. Grote accounts als SuperBTC, Blockbeats en 8BTC verloren eerder deze week de toegang tot hun accounts.

De opgeschorte accounts gebruikte allemaal termen als “bitcoin,” “btc,” “blockchain” en “coin trader”.

Colin Wu wordt beschuldigd van het verspreiden van FUD, en in de comments op zijn tweet is er een discussie losgebarsten. De blokkade schijnt enkel op desktop-apparaten te zijn. Mobiele gebruikers ervaren geen probleem.

Disclaimer: er is dus overduidelijk íets aan de hand tussen bitcoin beurzen en de zoekmachines. Veel details zijn er echter niet over bekend.

Inperken mining

Eerder kregen de bitcoin miners het al zwaar te verduren. Zo werd BitDeer, een van de grootste Chinese bitcoin miners, genoodzaakt om IP-adressen vanuit ‘mainland China’ te blokkeren. Iedereen die haar platform vanuit het Aziatische land wil bezoeken, wordt tegengehouden.

Eerder vandaag werd ook al bekend dat autoriteiten van de provincie Xinjiang bestellingen voor nieuwe rigs van de bitcoin miners willen tegenhouden. Colin Wu berichtte dat sommige miners deze verordening negeren.

Overigens stopten Huobi en OKEx eerder al met het aanbieden van hun diensten voor Chinese klanten. De bitcoinbedrijven reageerden daarmee op berichten vanuit de Chinese regering. De regels en handhaving rondom de industrie worden strenger.

Huobi stopt ook met het verkopen van mining hardware en custody diensten voor Chinese klanten, ook derivaten rondom BTC gaan voorlopig in de ijskast.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
beurzenChina