Weibo blokkeert tientallen Chinese accounts die praten over Bitcoin

Weibo blokkeert plots tientallen 'crypto influencers' in China. Minstens 25 accounts werden geblokkeerd, de accounts waren naar verluidt vooral bezig met bitcoin en andere onderdelen van de industrie. Dat meldt The Block.

Het gaat hier om een relatief klein (gemelde) blokkades, maar het pas in een algehele vervelende trend. China lijkt langzaam maar zeker meer werk te maken van het aanpakken van bitcoiners in het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze keer is het de buurt een gebruikers van Weibo als social media-platform, maar ook in industrieën als mining en beurzen merken mensen de gevolgen.

Blokkades

Grote accounts als SuperBTC, Blockbeats en 8BTC hebben geen toegang meer tot hun accounts. De opgeschorte accounts gebruikte allemaal termen als "bitcoin," "btc," "blockchain" en "coin trader".

Er is geen reden gegeven en dit is niet de eerste keer. Bedrijven als Huobi, OKEx en Binance kregen ook al te maken met blokkades vanuit het Chinese social media platform.

Dit gebeurt overigens op allerlei niveaus. Zo stelde Google in 2018 een verbod in op advertenties voor bitcoinbedrijven zoals beurzen voor hun platformen. Het verbod is inmiddels weer opgeheven. Maar het toont aan dat verschillende grote platformen wereldwijd regelmatig de boel rondom bitcoin frustreren en zelfs over gaan op opzichtige censuur.

Ook in Nederland hebben we een recent voorbeeld. De podcast 'De Bitcoin Show' werd plots van YouTube afgeschopt na een uitzending.

China en bitcoin

In China is er veel onrust rondom bitcoin. Het land lijkt steeds harder op te treden tegen spelers in de industrie binnen hun landsgrenzen.

Zo zien we dat steeds meer ondernemers hun mining hardware verplaatsen naar regio's waar ze minder tegengas verwachten vanuit de overheid. Je kunt als miningbedrijf geen onzekerheid gebruiken, je wil een organisatie neerzetten waar je op kunt vertrouwen.

In de praktijk is er nog veel onzekerheid, maar dat weerhoudt mensen er niet van om al maatregelen te nemen. Zo is er een bitcoin miner die actief IP-adressen uit China blokkeert. Een ander voorbeeld zien we bij handelshuizen als Huobi en OKEx. Zij schorten voorlopig verschillende diensten op voor Chinese klanten.

Tot er meer duidelijk is lijken veel partijen het zekere voor het onzekere te nemen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsChina

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)