Zug verhoogt limiet voor betalen van belasting met bitcoin naar ruim 1,5 miljoen euro

1263 totale weergaven

Het kanton Zug, ook wel bekend als de Crypto Valley van Zwitserland, heeft de drempel voor het betalen van belasting met bitcoin en ether verhoogd tot 1,5 miljoen Zwitserse frank (ruim 1,5 miljoen euro).

Hogere limiet

Dat is gunstig, want de vorige limiet lag met 100.000 CHF, omgerekend ruim 102.000 euro, veel lager. Kortom, je kunt meer belasting afrekenen met bitcoin.

“De verhoging van de limiet is een belangrijke stap in de richting van de digitale toekomst”, zegt financieel directeur Heinz Tannler van het kanton in een verklaring. “Vanaf de tweede helft van 2023 introduceren we ook een andere innovatie: belasting betalen met cryptocurrency’s rechtstreeks door een QR-code te scannen op de belastingbrief.”

Spoiler: Zug zet de ontvangen bitcoin en andere munten wel om in franken, dat doen ze via Bitcoin Suisse, een van de oudste bitcoinbedrijven op het Europese continent. Dat is in februari 2021 begonnen, na de aankondiging van het plan in september 2020.

Sinds de introductie van het initiatief in 2021 heeft het kanton Zug ongeveer 150 crypto-belastingtransacties gehad met een totaal volume van ongeveer 2 miljoen Zwitserse frank (meer dan 2 miljoen euro). Het kanton wil graag dat zoveel mogelijk vermogenden hun belastingen afrekenen in cryptovaluta.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...