Bitcoin (BTC) Update: koers herstelt richting $40.000

1013 totale weergaven

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De bitcoin koers duikt onder $40.000 en raakte zelfs een paar geleden de $30.000 aan. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. De prijs van BTC staat momenteel momenteel boven de $40.000. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin (BTC) Update

Daar waar de koers van Bitcoin nog een scherpe daling maakte richting $30.000 laat het vandaag weer een redelijk herstel zien richting $40.000. Het lijkt er daardoor op dat de koers een redelijk sterke support heeft gevonden en zich op de daggrafiek van Bitcoin gaat focussen op het belangrijke punt om en nabij de trendlijn.

Met het breken van $40.000 naar beneden liet de koers een sterke breek van de bull markt zien en kwam daardoor in een bearish markt terecht. Echter lijkt de koers zich niet zomaar gewonnen te geven en zien we een herstel die op het punt staat van het testen van deze trendlijn. Wellicht het punt op weg naar een nieuw herstel.

Bitcoin daggrafiek

Met momenteel een prijs rond $40.200 zien we dat de koers op de daggrafiek een belangrijke weerstand aan het testen is. Namelijk de weerstand rond $40.500 waar niet alleen een long term weerstand ligt maar tevens de 200 Moving Average, die dient als trendlijn. Een plek waar de koers een belangrijke ommekeer kan maken, om wellicht een nieuw herstel in te zetten.

Met het herstellen richting deze zone zien we dat de koers rond zowel $30.000 en $35.000 voldoende support heeft gevonden om overeind te blijven. Tevens laten deze testen zien dat het voldoende support gaat zijn bij een nieuwe test. Het lijkt erop dat hier momenteel een bottom ligt waar de koers een bounce op kan gaan maken door het belangrijke punt van $40.000.

Bitcoin (BTC) Update: koers herstelt richting $40.000

Het breken van het huidige level kan de koers snel richting $42.500 brengen, vlak onder het punt waar de koers wederom veel weerstand laat zien. Een test van dit level zal hoogstwaarschijnlijk resulteren in een nieuwe (kleine) dip richting $40.000 om daar de van weerstand geswitchte support te testen. Mocht de koers toch door $42.500 breken van kunnen we al gauw een prijs richting $50.000 zien.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Gekeken naar de 4-uurgrafiek van Bitcoin zien we hetzelfde bullish beeld terug als we op een wat hoger timeframe zien. Ondanks dat de koers nog flink onder de 200 MA ligt en daarmee zich in een bearish beweging begeeft.

Ook hier zien we dat de koers momenteel rond een belangrijke weerstand ligt en daarmee test of deze kan doorbreken. Een doorbraak kan snel richtig $42.500 stijgen maar de inverted head en shoulders dat zich lijkt te vormen kan er vaart achter zetten. Mocht deze daadwerkelijk doorzetten dan zien we $45.000 en de trendlijn rond $50.000 als eerste stop voor een nieuwe test. Dan is het wel van belang dat het volume meegroeit.

Bitcoin (BTC) Update: koers herstelt richting $40.000

De beweging die we gaan zien de komende uren zal leidend zijn voor wat de koers gaat doen, een doorbraak door het huidige level omhoog zal kunnen resulteren in een nieuw herstel. Maar een faal kan ervoor zorgen dat de koers voorlopig nog tussen de $30.000 en $40.000 blijft bewegen. Met daarbij $35.000 als sterke support welke voorlopig stand zal houden.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!