Bitcoin (BTC) Update: Prijs duikelt onder $35.000 door China nieuws

De bitcoin koers duikt onder $40.000 en raakte zelfs even de $30.000 aan. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. De bitcoin (BTC) koers staat momenteel momenteel boven de $35.000. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is. En de uptrend probeert te herpakken.

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

De afgelopen week heeft de koers van bitcoin een onverwacht spannende wending gekregen met het vallen van de prijs richting $30.000. Even leek het erop dat de koers een snel herstel zou gaan maken. Maar tot op heden ziet het er niet heel rooskleurig uit en is de kans op een nieuwe val omlaag momenteel groter dan een herstel.

Een beweging als deze komt aan de ene kant onverwacht maar was ook een logische volgende stap voor de koers nadat deze enkele maanden bijna parabolisch aan het stijgen was. Echter was deze zo stabiel en dusdanig sterk op dalingen dat het niet heel voor de hand lag. Een trigger vanuit fundamentals waaronder het nieuws heeft de koers een tik gegeven welke met vaart een daling heeft ingezet.

Bitcoin daggrafiek

Op de daggrafiek van bitcoin is nog een keer de flinke daling goed te zien. Waarbij de koers in de eerste weken van mei zo goed als 50% verloor van de prijs. En de dip van $60.000 tot $30.000 heeft gemaakt. Geen hele uitzonderlijke beweging voor bitcoin, maar wel een welke zeker op zulke prijzen een flinke impact heeft.

Momenteel zien we dat er tussen $40.000 en $30.000 een flinke support zone ligt. Waarbij $40.000, $35.000 en $30.000 key levels zijn. Met een huidige prijs van rond de $35.000 beweegt de koers zich om een van deze support zones heen en lijkt zich nog niet zozeer te kunnen herstellen richting $40.000.

Dat de koers moeite heeft met het duwen van de prijs richting $40.000 heeft mede te maken dat hier de 200 moving average zit bevindt en voor een flinke weerstand zorgt.

Het is ook wel de zogenoemde trendlijn, welke maandenlang een sterke uptrend heeft laten zien. Het dienen als weerstand is dan ook niet onverwacht en zal niet zomaar gebroken kunnen worden.

Bitcoin (BTC) Update: Prijs duikelt onder $35.000 door China nieuws

In het huidige meest optimistische scenario zien we dat de koers een tijd kan gaan consolideren onder de 200 MA en tussen $30.000 en $40.000 kan blijven bewegen met als belangrijke support zowel $35.000 en $30.000.

Dit kan er wel voor zorgen dat ook op de echt hoge timeframes de bias steeds meer richting een beartrend trekt. Zeker met het breken van de 200 MA als bevestiging daarbij.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Op lager tijdsbestek, de 4-uurgrafiek van Bitcoin, zien we al enigszins een sterke bevestiging van het breken van de uptrend en het continueren van de koers in een downtrend. De koers bewoog al langer rond om de trendlijn maar lijkt zich er nu flink vanaf te zetten waarbij de 200 MA ook naar beneden begint te duiken.

De koers lijkt dus nog niet klaar te zijn met het dalen en kan na de huidige stop rond $35.000 snel een beweging gaan maken richting $30.000. Met daarbij een belangrijke test welke flink wat klappen kan opvangen.

Mocht de koers gaan breken bij een test van $30.000 dan zien we eigenlijk zo goed als geen flinke support tot aan $20.000. De vorige all time high welke flink wat kan opvangen. Het breken van $30.000 zou wel flink wat liquidaties in gang kunnen zetten, en daarbij ook de koers snel naar beneden kunnen duwen.

Bitcoin (BTC) Update: Prijs duikelt onder $35.000 door China nieuws

Zien we onverhoopt toch een nieuwe stijging en test van $40.000 dan kan het zijn dat de koers bij een uitbraak een nieuwe poging doet tot het testen van de 200 MA welke rond $50.000 ligt. Al moet deze daarvoor meerdere levels breken wil dit beeld in zicht komen.

Het ziet er dus naar uit dat de koers een beartrend gaat vervolgen met daarbij $35.000 en $30.000 als belangrijke support levels. Mochten deze breken van komt $20.000 al heel erg snel in zicht. Maar zal voldoende volume hebben om de koers weer terug te kunnen duwen.

Een weg en herstel terug omhoog lijken wat verder weg te komen liggen, en zijn een stuk minder waarschijnlijk. Mocht $40.000 omhoog breken dan komt herstel wat dichterbij.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Lees meer over:
Technische Analyse