Bitcoin in wurggreep door bears, Barclays “shillt” Facebook Coin

315 totale weergaven

Crypto update 22.00 uur - Bitcoin (BTC) wordt in de wurggreep gehouden door bears en Wall Street bank Barclays verwacht dat Facebook Coin voor de sociale media gigant een nieuwe markt gaat aanboren. Bitcoin heeft een dipje vandaag en noteert op moment van schrijven een koers van 3.850 dollar, blijkt uit de marktindex OnchainFX van Messari. Cryptotrader Stefan den Tuinder van Altcoinbase is bearish gestemd: "De bulls nemen op dit moment veel meer risico dan de bears. Die hebben nu de overhand."

De borden van de top 20 cryptocurrencies staan voornamelijk op (licht) rood, enige stijgers zijn Cardano (+5,5%) en Binance Coin (+3,4%). Onder de kleinere altcoins zijn het Revain en Storj die op winst staan (+37%) . Verliezers zijn o.a. Grin (-4,6%), Ontology (-4,5%), Ravencoin (-7,6%) en Chainlink (-8,2%)

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nieuws van de dag: Barclays over Facebook Coin

Analist Ross Sandler van de Barclays bank verwacht dat Facebook met een eigen cryptomunt een nieuwe markt gaat aanboren. De peer-to-peer betalingsmarkt kan in 2021 voor de sociale media gigant zelfs 21 miljard dollar waard worden, meldt nieuwszender CNBC. In het slechts mogelijke scenario kan de Facebook Coin nog steeds 3 miljard dollar in het laatje brengen, aldus de Wall Street bank. Facebook gaat naar verluidt haar stablecoin in de eerst helft van 2019 lanceren. Topman Mark Zuckerberg heeft dit plan nooit in het openbaar bevestigd. Naar verluidt werkt een team van 30 tot 40 man aan het blockchainproject. De eerste pilotmarkt moet India worden, waar de Facebook Coin uitgetest wordt op Whatsapp.

"Bears hebben overhand bij bitcoin"

De afgelopen 24 uur is er voor circa 10 miljard dollar in bitcoin gehandeld. Wat kunnen we van de koers verwachten? Het aantal shortorders lijkt met 121 miljoen stuks tussen 3.800 en 4.000 dollar veel. Tegelijkertijd is het aantal longorders vergelijkbaar. Waarom is het sentiment dan toch bearish? Analist Stefan den Tuinder van Altcoinbase legt uit:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Door het grote aantal shortorders ontstaan er zogenaamde sellwalls. Die zijn van dusdanige aard, dat de longposities, de bulls, daar dus niet doorheen kunnen breken. Even een rekensom: bulls riskeren circa 280 dollar voor 150 dollar winst. Dit terwijl bears 50 dollar riskeren voor een 280 dollar winst. Het volume keert zich tegen de bulls, net zoals de laagste high. Huidige weerstand is groter dan de support rond 3550. Kortom, ik ben behoorlijk bearish!
[/penci_blockquote]

Bekijk de update van Altcoinbase waarin de koers van bitcoin en ethereum worden behandeld.

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur? De koersen van de top 10 cryptocurrencies zijn als volgt:

Cryptonieuws

[penci_related_posts dis_pview="yes" dis_pdate="yes" title="" background="" border="" thumbright="no" number="4" style="grid" align="none" withids="" displayby="cat" orderby="rand"]

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...