Bitcoin koers breekt uit boven $51.000, op naar een nieuwe all time high?

De Bitcoin (BTC) koers begeeft zich met een prijs van ~$51.000 momenteel rond een belangrijke weerstand/support. Terwijl de hoogste prijs ooit rond $58.500 lag. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin (BTC) Update

De strijd om $50.000 is losgebarsten en lijkt een belangrijk punt te worden in de vooruitzichten van de koers van Bitcoin. Met veel weerstand zien we dat de prijs rond $50.000 moeite heeft om door te breken. Maar zich hier wellicht wel klaar voor maakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een belangrijk punt, waarbij het sluiten van de weekly vandaag een grote rol kan gaan hebben in het verloop van de koers de komende week. Gaat de koers bullish bewegingen laten zien of zal de huidige weerstand te sterk zijn voor een nieuwe stijging?

Bitcoin daggrafiek

De koers op de huidige daggrafiek van Bitcoin ziet er interessant uit. Waarbij we enkele dagen zien dat de prijs met moeite boven de $50.000 uit wil komen. En daar ook wil blijven. Maar tot nu toe lijken deze tests nog niet de weerstand te kunnen doorbreken.

Met de huidige prijs zien we dat de koers sinds begin februari al moeite heeft met de weerstand welke zich daar bevindt. De enige doorbraak richting een all time high van bijna $60.000 werd snel neergeslagen en resulteerde in een dip laag in de $40.000. De bounce richting de weerstand rondom $50.000 is sterk maar laat nog geen doorbraak zien.

Bitcoin koers breekt uit boven $51.000, op naar een nieuwe all time high?

Mocht de koers van Bitcoin sterk genoeg zijn om stabiel door de $50.000 te breken en blijven, dan ligt er een enkele weerstand tussen de huidige prijs en de all time high. Deze weerstand rond $52.250 laat tevens flinke druk zien. En zal niet zomaar breken.

Als de koers toch zal zakken, zien we tot aan een lage $40.000 voldoende support. Welke gepaard gaat met support van de uptrend moving average op lagere timeframes.

Bitcoin 4-uurgrafiek

De 4-uurgrafiek van de koers van Bitcoin laat een interessante interactie zien met de huidige uptrend. Welke is getekend met de 200 Moving Average. Zoals duidelijk te zien geeft deze trend een flinke support en helpt deze de koers omhoog. Enkele testen resulteerden allen in een nieuwe stijging van de koers.

Met een huidige prijs van $50.500 zien we de eerste gebroken weerstand met nog flink wat bearish druk tot aan $52.250. Een interessant gegeven wat de koers laat zien op lagere timeframes is dat de 4-uurgrafiek een flinke support zal hebben rond $47.000. Een lichte retrace onder de $50.000 zal dus al snel weer support vinden en de kans op een bounce mogelijk maken.

Bitcoin koers breekt uit boven $51.000, op naar een nieuwe all time high?

Wanneer de 200 MA niet stand weet te houden bij een retrace dan zullen we een onwaarschijnlijke doorbraak van een vrij lange trend gaan zien. Of deze stand houdt is de vraag en de koers kan snel terugkomen in uptrend. Het standhouden van de support rond $47.000 is daarom de meest waarschijnlijke beweging voorlopig.

De koers ziet er dus vrij bullish uit. Met tests rond de belangrijke zone van $50.000 kan het zijn dat er al snel een nieuwe push richting de all time high komt. Zo niet dan zal $47.000 voorlopig meer dan voldoende support bieden om de uptrend staande te houden.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
koersTechnische Analyse

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Trump is niet meer anti-bitcoin en ‘kan ermee leven’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump zegt met bitcoin 'te kunnen leven'. Dat is een verandering...

Nieuws
Miljardenbedrijf Block maakt gigantische winst op bitcoin

Het door Jack Dorsey bestuurde miljardenbedrijf Block maakte een winst van 66 miljoen dollar op...

Nieuws
‘Zonder ETFs zou de bitcoin koers 20% lager staan’

Samson Mow, de oprichter van bitcoin-bedrijf JAN3, claimt dat de digitale munt zonder de Spot...

Ethereum Nieuws
Ethereum op de Drempel van $3,000: Supply Krapte en ETF Spanning!

Ether heeft een grote waardevermeerdering van bijna 30% van 6 februari tot 23 februari gezien,...

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Lees meer