Bitcoin daalt ruim 4%, beursgang miningbedrijf Bitmain van de baan

324 totale weergaven

Crypto update 11.15 uur - Op deze dinsdagochtend staan de meeste borden op rood. Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 4,5% gedaald. Op moment van schrijven is de koers 3.869 dollar. Ten opzichte van de alltime high is de grootste cryptomunt nog steeds 80% minder waard.
Onder de altcoins opvallende dalers als NEO en Qtum, die respectievelijk 2% en 5% dalen. Everex doet met een plus van 18% erg goede zaken de afgelopen 24 uur.

Lees ook: Honderden bitcoins afkomstig van darkweb verkocht voor €640.000

Beursgang Bitmain definitief van de baan

De beursgang van Bitmain is zo goed als van de baan. De officiële indieningsdatum voor een “IPO” bij de Hongkong Stock Exchange verloopt vandaag (26 maart 2019). In september 2018 werd de aanvraag ingediend, maar het Chinese miningbedrijf had veel tegenslag. Door het inzakken van de bitcoinprijs werd het minder aantrekkelijk om te gaan minen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het concern draaide in kwartaal drie van 2018 ruim 440 miljoen euro verlies. Onlangs werd bekend dat Bitmain weer zelf cryptocurrencies gaat minen in plaats van de apparatuur te verkopen.

Bitcoin (BTC): "Support bij 3.930 dollar"

Stef den Tuinder, analist bij traderscollectief Altcoinbase doet de volgende analyse:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Bitcoin is uit de trendline gebroken naar beneden toe. Het blijft zeer onzeker wat de koers gaat doen. Momenteel hebben we de 3.860 dollar aangetikt. Dat is een zwak support, waarvan de kans groot is dat we daar doorheen zakken. Maar als we terug naar boven “bouncen”, is er bij 3.980 behoorlijke weerstand voor bitcoin.[/penci_blockquote]

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]Het is afwachten welke richting we opgaan, want de bearflag lijkt uitgespeeld. Uitgaande van de koersindicator RSI op de 4 uursgrafiek, dan zit deze onder de 30. Een indicatie dat we “oversold” zijn. [/penci_blockquote]

Koersen top 10 cryptocurrencies

Wat hebben de koersen gedaan de afgelopen 24 uur?

Cryptonieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...