Bitcoin koers klaar voor sprong naar $60.000 en hoger?

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op momenteel op 18,828.42USD. Na een onverwachte stijging lijkt het erop dat de langzaam bezig is met een herstel. En de uptrend probeert te herpakken.

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update

Vorige week leek het erop dat de koers in een bear trend zou gaan vallen, met daarbij het vooruitzicht op prijzen laag in in de $40.000. Maar wederom laat de markt van Bitcoin ons verrassen en zien we een andere wending. Het testen van een prijs vlak onder $50.000 heeft geresulteerd in een flinke bounce met daarbij herstel richting $60.000.

Ondanks dit herstel worden er ook nog steeds bearish signalen gezien op de huidige bewegingen. En kan een nieuwe dip zich snel vormen wanneer de koers zich niet hoger weet te pushen. De komende week kunnen we gaan zien of de koers zich daadwerkelijk zal herstellen of dat deze retrace gaat resulteren in een nieuwe stap richting een dip.

Bitcoin daggrafiek

De grafieken laten ook vandaag weer een interessant beeld zien op de koers van Bitcoin. Waarbij we het eerst kijken naar de daggrafiek. Hierop zien we snel dat de prijs sterk heeft gereageerd op een flinke support van $47.000. Niet geheel onverwacht gezien dit een long term support en weerstand is geweest. Maar de mate van herstel van bijna $10.000 is flink en niet in de lijn der verwachting.

Dat de koers daarbij stopt en wat lijkt te zakken rond $58.000 is simpel te verklaren. Ten eerste ligt er een flinke weerstand, welke voorheen ook al voor dalingen heeft gezorgd. Welke momenteel op lagere timeframes extra weerstand weet te geven door de 200 Moving Average welke daar ligt.

De koers lijkt zich dus momenteel weer in consolidatie te bewegen tussen $52.000 en $58.000. De zone waar we de afgelopen weken al veel actie tussen hebben gezien en waar de koers stabiliteit aan het zoeken is.

Bitcoin koers klaar voor sprong naar $60.000 en hoger?

Naast dat de koers van Bitcoin op dezelfde weerstand lijkt te stuitten als voorheen zien we een mooie formatie ontstaan. Waarbij de koers ondanks dat deze een flinke dip heeft ondergaan een higher low heeft gevormd. Samen met de vorige higher highs kunnen we dit zien als een sterk bullish signaal. Met daarbij een voorlopige continuatie van de uptrend op de daggrafiek.

Bitcoin 4-uurgrafiek

De uptrend op de daggrafiek lijken we minder goed te kunnen zien op de 4-uurgrafiek. Waarbij de koers momenteel veel weerstand ervaart op zowel de long term weerstand van $58.000 maar daarbij ook de 200 MA trendlijn. Welke momenteel met een vlakke beweging toch flink wat druk laat zien.

Dat de 200 MA momenteel nog vlak ligt doet vermoeden dat de koers op lagere timeframes wederom in een consolidatiefase terecht kunnen komen. Om de beweging tussen $52.000 en $58.000 te kunnen voortzetten. Al kan het falen van de huidige test de koers weer verder naar beneden drukken.

Bitcoin koers klaar voor sprong naar $60.000 en hoger?

Mocht de prijs van Bitcoin boven de $58.000 uitstijgen en zowel de trendlijn als long term weerstand doorbreken dan kunnen al gauw een flinke reactie zien welke de koers ten minste laat doorstijgen richting $60.000 en wellicht de huidige all time high rond $65.000.

Al met al ziet het er naar uit dat de koers dus in de consolidatiefase zit waarin deze al eerder langer heeft bewogen. De stijging en het herstel van bijna $10.000 laat zien dat bulls nog sterk genoeg zijn en de koers niet zomaar opgeven.

Maar de trendlijn en de bovenkant van $58.000 geeft ook niet zomaar mee. De vlakke trendlijn van de 200 MA bevestigt de vlakke beweging van de koers. Met zowel bearish als bullish signalen gaan we een wellicht spannende week in.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Lees meer