Bitcoin moet deze twee niveaus herwinnen om dip naar $28.000 te voorkomen

Bitcoin heeft de afgelopen dagen eindelijk weer kracht laten zien, maar de reis naar nieuwe all-time highs is pas net begonnen. Op het moment van schrijven handelen we op 43.500 dollar, terwijl de all-time high op 69.000 dollar ligt. Wat dat betreft hebben we nog een lange weg te gaan.

Tijd om de grafieken erbij te pakken en eens te lezen wat de populairste analisten op Twitter over de huidige prijsactie te zeggen hebben. Te beginnen met Rekt Capital die het op dit moment nog niet per se rooskleurig inziet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin moet deze twee lijnen overwinnen

Volgens analist Rekt Capital zijn er twee niveaus die we in de gaten moeten houden. Als het bitcoin niet lukt om de door hem getekende exponential moving averages (EMAs) te herwinnen, dan blijven we maximaal in de zone van 43.000 tot 48.000 dollar handelen. De EMAs waar het om gaat zijn de 21-weekse EMA en de 50-weekse EMA.

Momenteel vormen deze lijnen volgens Rekt Capital de belangrijkste weerstandsgrenzen waar bitcoin doorheen moet om de weg omhoog te vervolgen. Tot die tijd zien we dus maximaal een bitcoin van 48.000 dollar, maar blijven we waarschijnlijk plakken op het huidige niveau.

Hetgeen enigszins overeenkomst met de analyse van JPMorgan Chase, die aangeven weer bullish te worden indien bitcoin door de koers van 1 januari 2022 breekt. Die op ongeveer 47.200 dollar ligt. JPMorgan Chase en Rekt Capital lijken wat dat betreft ongeveer hetzelfde niveau in de gaten te houden.

Voorlopig geen "golden cross" op de horizon

Half januari werd bitcoin geconfronteerd met een zogenaamde "death cross". Een patroon op de grafiek waarbij het 50-daagse bewegende gemiddelde onder het 200-daagse bewegende gemiddelde duikt. Meestal is dat een slecht teken voor de koers op de korte termijn. Al zorgt dat bij bitcoin niet altijd voor een schuiver.

Vaak markeert een death cross zelfs een lokale bodem voor bitcoin. Ditmaal maakten we echter een kleine klap naar beneden na de death cross. Inmiddels lijkt de ergste pijn voorbij en kunnen we mogelijk uitkijken naar een golden cross.

Het 50-daagse gemiddelde is echter nog niet eens begonnen aan een opwaartse beweging, waardoor een golden cross voorlopig nog niet op de agenda staat. De bitcoin koers zelf is voor het eerst sinds de recordkoers van november weer boven het 50-daagse gemiddelde uitgebroken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....