Bitcoin analyse: koers valt stil onder grens van $17.000

Bitcoin analyse: koers valt stil onder grens van $17.000

Sinds bitcoin neerwaarts is uitgebroken uit zijn vijf maanden lange prijsrange zien we de koers zijwaarts bewegen in de vorm van een driehoek, vlak onder het weerstandsgebied van $17.000. Grote kans dat we dit weekend een uitbraak gaan zien, maar in welke richting?

De bitcoin koers staat momenteel op 16,639.12USD. Pas na een opwaartse uitbraak uit de driehoek en het doorbreken van weerstand rond $17.000 krijgen we een eerste voorzichtige reden om verder omhoog te gaan kijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Is er iets veranderd in de afgelopen dagen als we naar onderstaande daggrafiek kijken? Het antwoord is nee, er is niets veranderd.

In de vorige update hebben we besproken dat we ons niet zullen verzetten tegen de neerwaartse uitbraak uit de vijf maanden lange prijsrange. Belangrijkste reden is dat iedere keer dat bitcoin een prijsrange vormt, variërend in lengte van één tot vijf maanden, er na een uitbraak altijd flinke uitbreiding volgt in de richting van de uitbraak.

In onderstaande grafiek zie je goed terug dat iedere keer dat bitcoin uit een maandenlange prijsrange weet te breken er minstens een uitbreiding volgt van 30% tot 70% in dezelfde richting als de uitbraak.

Bitcoin analyse: koers valt stil onder grens van $17.000

De recente neerwaartse uitbraak uit de vijf maanden lange prijsrange heeft tot op heden slechts geleid tot een daling van -16%. Hoe realistisch is het, gezien het voorgaande, om op dit punt aan te nemen dat bitcoin een bodem aan het vormen is?

Hoe sterk zijn argumenten als: we zien bullish divergentie op de uurgafiek dus een bounce is aanstaande of de RSI is echt zwaar oversold, dit moet wel de bodem zijn, toch?

De daggrafiek laat ons heel duidelijk zien welke richting we opgaan en dit is nog steeds de rechter onderhoek. Dit is al de trend sinds afgelopen november, dus al ruim één volledig jaar. Hier zijn we dan vandaag en we continueren nog altijd onze weg richting de rechter onderhoek, er is dus echt helemaal niets veranderd!

Bitcoin analyse: koers valt stil onder grens van $17.000

We zoomen in op de lagere tijdsbestekken om te kijken of we hier al bepaalde veranderingen zien en om onze verwachtingen verder bijstellen. Wat zijn de belangrijke prijsniveaus voor de komende dagen?

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek

We zien op de uurgrafiek dat bitcoin een consolidatiedriehoek aan het vormen is en dat deze naar alle waarschijnlijkheid ergens dit weekend zal gaan uitbreken. Nu de trend voor het vormen van de driehoek bearish was is de kans op een neerwaartse uitbraak groter dan een opwaartse uitbraak.

Bij een neerwaartse uitbraak houden we het prijsniveau rond $15.800 in de gaten. Bij een opwaartse uitbraak krijgen we een eerste voorzichtige teken van kracht. Tenslotte zullen we bij dit scenario weer boven de 200 MA’s uit gaan komen en boven het weerstandsgebied rond $17.000. De kans op verdere stijging richting voormalig range low $18.600 is in dit geval niet ondenkbaar.

Bitcoin analyse: koers valt stil onder grens van $17.000

Bitcoin (BTC) 15-minuten grafiek 

De zijwaartse prijsactie van de afgelopen week zien we heel goed terug op onderstaande 15-minutengrafiek. Waarbij we trendloos, dus zonder duidelijke richting, blijven schommelen rond de 200 MA’s.

We hebben te maken met een weerstandsgebied rond $17.000, wat tevens wordt bevestigd door het volumeprofiel. Wanneer we er in slagen om boven dit weerstandsgebied uit te komen, dus een opwaartse uitbraak uit de driehoek zoals besproken bij de uurgrafiek, is de kans op verdere stijging richting $18.600 een stuk waarschijnlijker.

Tot die tijd is er echt geen enkele reden om bullish te zijn, tenslotte laten alle tijdsbestekken, van de weekgrafiek tot aan de 15-minutengrafiek unaniem een duidelijke bearish beeld zien.

Bitcoin analyse: koers valt stil onder grens van $17.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Christmas Rocket | 'To The Moon', handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin analyse: koers valt stil onder grens van $17.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan