Bitcoin analyse: koers rond $16.800 na dramatische week

Bitcoin analyse: koers rond $16.800 na dramatische week

Bitcoin is in de afgelopen dramatische week met -20% keihard onderuit gegaan. Hebben we het ergste inmiddels achter de rug?

De bitcoin koers staat momenteel op 16,815.37USD. We bespreken in deze update hoe wij de huidige markt benaderen. We houden sterk rekening met verdere dalingen maar bespreken ook een scenario waarbij we toch de weg omhoog weten te vinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar eerst even dit…

Voordat we de grafieken in duiken staan we heel even kort stil bij de gebeurtenissen rondom FTX. We gaan niet de details in, maar concentreren ons met name op de juiste mindset gedurende een bearmakt. Onderstaande quote komt uit de vorige update en hebben we gedurende de huidige bearmarkt keer op keer besproken:

“Onze focus ligt, net als in het gehele afgelopen jaar, bij het beschermen van ons vermogen, want dit is in een bearmarkt alleen al pure winst!”

De afgelopen week heeft ons op een brute wijze laten zien hoe belangrijk het beschermen van je vermogen is gedurende een bearmarkt, maar ook dat het beschermen van je vermogen veel verder gaat dan enkel het plaatsen van een stoploss bij een nieuwe trade.

Hoeveel andere trades heb je op dit moment lopen? Staat al jouw vermogen op één en dezelfde exchange of heb je het verdeeld over meerdere exchanges voor het geval één van de exchanges omvalt? Bewaar jij je lange termijn bitcoin portfolio zelf op een eigen cold wallet? Of vertrouw jij een derde partij je bitcoins toe?

Satoshi heeft bitcoin juist bedacht zodat we geen vertrouwen meer hoeven te hebben in een derde partij om betalingen te doen of je vermogen te beheren. Het is niet bitcoin of de achterliggende technologie die gefaald heeft, maar een aantal bedrijven die actief zijn in de crypto sector en de mensen die al zijn bitcoins hebben toevertrouwd aan een derde partij.

Hopelijk hebben de afgelopen updates en het keer op keer herhalen dat het beschermen van je vermogen tijdens een bearmarkt de hoogste prioriteit zou moeten hebben, ervoor gezorgd dat jij er op dit moment goed bij zit. Mocht dit niet het geval zijn en je hebt op wat voor manier dan ook hulp nodig laat het ons vooral weten.

Het zal jullie niet verbazen dat onze voornaamste focus ook de komende weken het beschermen van ons vermogen is. Want wij willen er meer dan ooit tevoren klaar voor zijn als de nieuwe bullmarkt begint. Wanneer die precies begint weet niemand, maar dat er een nieuwe bullmarkt gaat komen is zeker!

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Een maand geleden hebben op 2 oktober hebben we voor het laatst de weekgrafiek erbij gepakt, simpelweg vanwege het feit dat prijsactie (zijwaarts) ons in de afgelopen weken hier geen reden toe gaf. Maar door de recente ontwikkelingen is het tijd om ook dit hoge tijdsbestek weer eens onder de loep te nemen.

Onderstaande weekgrafiek hebben we dus voor het laatst besproken in de update van 2 oktober. We zeiden toen dat wanneer we de week zouden sluiten onder de $19.413 (blauwe lijn), we mogelijk al aan het begin staan van een grotere neerwaartse beweging richting het supportgebied rond $13.863 (-28.5%), tevens de openingskoers van 2018.

Nu ruim een maand later gaan we daadwerkelijk de week sluiten onder de $19.413 en zijn we halverwege onze eerst volgende prijsdoel het supportgebied rond $13.863. Het is zeker niet ondenkbaar dat we de komende week tot weken daadwerkelijk dit supportgebied zullen gaan testen.

Bitcoin analyse: koers rond $16.800 na dramatische week

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin is neerwaarts uitgebroken uit een vijf maanden lange prijsrange en het enige advies wat wij kunnen geven is; probeer er niet tegen te vechten. Zorg ervoor dat jij niet diegene bent die voor de zoveelste keer probeert de bodem te voorspellen. Laat bitcoin zijn gang gaan op zoek naar nieuwe ‘fair value’ passend bij de huidige marktsituatie.

Iedere prijsrange van een maand of langer die bitcoin in zijn historie heeft gevormd heeft in alle gevallen geleid tot hetzelfde resultaat. Nadat de koers is uitgebroken uit de prijsrange volgt verdere beweging in dezelfde richting als de uitbraak van minimaal 25% of meer.

Sinds we zijn uitgebroken uit de vijf maanden lange prijsrange hebben we slechts een daling gezien van circa 16%. Dit betekent dus dat er een reële kans bestaat dat we ergens in de komende periode nog minimaal één flinke beweging naar beneden gaan krijgen. Waarbij ons eerst volgende interesse ligt bij het supportgebied rond $13.863, zoals besproken bij de weekgrafiek.

Wat verder opvalt is dat de bounce (+15%) van afgelopen donderdag een halt werd toegeroepen exact op het prijsniveau van de vorige low in juni ($17.622, blauwe lijn) en dus een bearish retest. Hetgeen een bevestiging kan zijn dat we nog lang niet uit de gevarenzone zijn.

Bitcoin analyse: koers rond $16.800 na dramatische week
Bitcoin analyse: koers rond $16.800 na dramatische week

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Belangrijk bij het maken van technische analyses is om altijd rekening te houden met verschillende scenario’s. Dus ondanks dat we de kans op dit moment aanzienlijk groot achten dat we de komende periode verder weg zullen zakken, houden we ook rekening met een scenario waarbij we toch de weg omhoog weten te vinden. Op die manier zijn we ongeacht de uitkomst goed voorbereid op wat komen gaat.

Gedurende de vijf maanden lange prijsrange zijn we één keer eerder uitgebroken uit de prijsrange. Namelijk eind juli/begin augustus zijn we opwaarts uitgebroken uit de prijsrange. Echter zorgde de uitbraak toen voor een stijging van slechts 12% om vervolgens alweer vrij snel terug te keren in de range. We bestempelden de situatie toen als een ‘tijdelijke afwijking’.

Het enige dat een verdere daling in de komende periode zou kunnen voorkomen is wanneer we ook nu te maken hebben met slechts een tijdelijke afwijking. Wat we hiervoor willen zien is op korte termijn een terugkeer in de prijsrange. Zodat we vanaf hier onze prijsrange analyse kunnen hervatten richting het midden van de prijsrange $20.550 en misschien, heel misschien zelfs range high $22.500. Dit zou namelijk exact hetzelfde scenario zijn als eind juli/begin augustus, alleen dan nu andersom.

Kortom, een eerste voorzichtige teken van kracht krijgen we op het moment dat we erin slagen de recente low $17.622 (blauwe lijn) terug te winnen. Maar een terugkeer in de vijf maanden lange prijsrange zou een serieuze teken van kracht zijn.

Houd tot die tijd rekening met verdere dalingen en nogmaals focus je met name op het beschermen van je vermogen!

Bitcoin analyse: koers rond $16.800 na dramatische week

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

Doe mee aan de GIVEAWAY op Twitter en maak kans op één van de drie Bitcoin Chocoladeletters!

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Christmas Rocket | 'To The Moon', uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin analyse: koers rond $16.800 na dramatische week
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties