Bitcoin Update: consolidatie vlak onder $35.000 zet zich voort

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De bitcoin koers duikt onder $40.000 en raakte zelfs een paar dagen geleden de $30.000 aan. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $34.800. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin (BTC) Update

De koers van Bitcoin lijkt zich momenteel nog rustig voort te bewegen in dezelfde strekking als dat deze de afgelopen weken al doet. Een uitbraak lijkt op de loer te liggen maar desondanks dat zien we maar weinig spannends.

Dat een uitbraak op de loer ligt blijft een gegeven. Zeker tijdens consolidatie kan een uitbraak flink wat beweging veroorzaken. Maar welke kant deze op gaat is nog lastig te voorspellen, zeker gezien de vele mislukte tests aan zowel boven als onderkant.

Bitcoin daggrafiek

De huidige daggrafiek van de koers van Bitcoin laat weinig spannends zien. Wel een heel interessant gegeven is dat de range per dag steeds kleiner lijkt te worden. Wat kan duiden op een soort van stilte voor de storm. Zeker gezien de kleiner wordende consolidatiezone.

Momenteel zien we dat de koers strak blijft bewegen tussen $33.000 en $35.000. Een zone van een kleine $2000. Waarbij we voorheen gemakkelijk een zone van $5000 a $10.000 zagen. Een teken dat de koers steeds meer in de hoek wordt gedrukt en een uitbraak op de loer ligt.

Echter zien we dat momenteel bewegingen buiten de zone snel worden teruggeduwd naar de consolidatiezone en daardoor de bewegingen klein blijven. Met als gevolg een vrij vlakke en rustige koers.

Bitcoin Update: consolidatie vlak onder $35.000 zet zich voort

Aan de hand van de daggrafiek van de koers van Bitcoin kunnen we vrij weinig voorspellen. De koers lijkt op het eerste gezicht in een neerwaartse beweging te zitten, zeker gezien de uptrend voorheen gebroken was. Maar een continuatie van deze downtrend lijkt zich nog niet voort te zetten. Er zit meer dan voldoende support tussen $30.000 en de huidige support van $33.000.

Een continuatie naar beneden en flinke beweging vanuit de consolidatie lijkt dus nog wat onlogisch. Een nieuwe sprong omhoog daarentegen ziet ook nog maar weinig kans tot slagen. Zeker gezien de koers niet verder dan $35.000 komt en er rond $40.000 ook nog een hele flinke weerstand zit.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we een stukje verder inzoomen en de 4-uurgrafiek van Bitcoin bekijken zien we eigenlijk dezelfde beweging als dat we op de hogere timeframes zien. Een mooie strakke beweging tussen $33.000 en $35.000. Zowel aan de onderkant op de support als bovenkant op de weerstand. Volume daarbij lijkt ook aan de lage kant te liggen wat niet helpt en de prijs gevangen houdt in de huidige regio.

Een mogelijk scenario is dat de koers naar boven uit gaat breken. De eerste horde wat overwonnen moet worden is $35.000 en dan lijkt de weg richting $40.000 snel te zijn gemaakt. Gezien de koers daar veel heeft gelegen lijkt het daarna nog niet waarschijnlijk dat deze verder zal stijgen dan $40.000.

Aan de onderkant zien we juist dat wanneer de koers naar beneden breekt dat deze rond $30.000 veel support weet te vinden. Een flinke reactie lijkt ook de koers snel omhoog te drukken. Al zien we dat de koers aan de onderkant wel grotere bewegingen plaatsvinden en er meer neerwaartse volume zit. Een kans op de weg naar beneden kan daardoor groter zijn.

Bitcoin Update: consolidatie vlak onder $35.000 zet zich voort

Al met al is het moeilijk om te zeggen wat de koers op het moment gaat doen. De prijs lijkt vast te liggen tussen $33.000 en $35.000 en beweegt op een vrij saaie manier. Daardoor is het wachten op een eerste beweging om meer te kunnen zeggen over de toekomstige beweging van de koers en een eventuele continuatie ervan. Tot die tijd is het vooral zien hoe de koers in de consolidatie blijft bewegen, en scherp zijn op een potentiële uitbraak.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent.
Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je
eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je
(eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

Nieuws
Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

Dogecoin en meme coins Nieuws
DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

Nieuws
WSJ geconfronteerd met rechtszaak wegens laster voor Tether-Bitfinex artikel

Het gerenommeerde The Wall Street Journal (WSJ) staat een rechtszaak te wachten vanwege een artikel...

Shiba Inu koers verwachting Nieuws
SHIB Koers Stijgt 180%, Hoeveel Kan Shiba Inu Waard Worden?

Meme coins zijn dit weekend de lucht in geschoten, zo is BONK met +200% gestegen,...

Lees meer