Goedemorgen Bitcoin: Nieuwe miner van MicroBT levert 320 TH/s

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nieuwe bitcoin miner van MicroBT levert 320 TH/s

Bitcoin mining rig fabrikant MicroBT heeft een aantal nieuwe modellen ontwikkeld. Tijdens de Bitcoin 2023-conferentie die dezer dagen in Miami plaatsvindt, stelt het bedrijf deze nieuwe ASIC’s tentoon.

Het van origine Chinese bedrijf zet in totaal drie nieuwe modellen van de WhatsMiner M50-serie in de markt:

  1. Ten eerste de luchtgekoelde M50S++
  2. Ten tweede de immersie-gekoelde M56S++, doorgaans is dit een olieachtige vloeistof
  3. Ten derde de hydrogekoelde M53S++

Alle drie de modellen kunnen een hashrate van respectievelijk 150 tot 320 terahash/seconde (TH/s) leveren. Ze hebben een energie-efficiëntie van 22 joules per terahash (J/TH).

Analisten kijken naar nieuwe opvallende trends

Het barst op Twitter en YouTube van de populaire analisten met een mening over de bitcoin koers, maar sommigen steken er qua volgers en abonnees echt bovenuit. InvestAnswers is er daar met zijn 443.000 abonnees op YouTube één van en volgens deze mateloos populaire analist staat bitcoin op het punt om aan een koersexplosie te beginnen.

De reden voor dat vermoeden? Het naar boven doorkruisen van de long-term holder realized price door de realized price van bitcoin zelf.

De realized price van bitcoin is de gemiddelde koers waarvoor alle bitcoin voor het laatst van adres zijn gewisseld. Door de jaren heen is dit een belangrijke lijn in de grafiek gebleken voor technische analisten. De long-term holder realized price is een variant op deze lijn.

Deze pakt namelijk alleen bitcoin die 155 dagen of langer op hetzelfde adres geparkeerd staan. Het blockchain-analysebedrijf Glassnode kwam er na onderzoek achter dat de kans zeer klein is dat bitcoin ooit nog in de verkoop gaan als ze voor 155 dagen of meer op hetzelfde adres staan.

Goedemorgen Bitcoin:

“Belastingplan Biden voor bitcoin miners gaat niet werken”

De regering van de Amerikaanse president Joe Biden heeft onlangs een voorstel aangekondigd om Amerikaanse bitcoin-miners te belasten.

Maar zodra dat beleid er echt komt, zullen miningbedrijven het land worden uitgedreven en geen belasting gaan betalen, zegt Fred Thiel, de chief executive officer van Marathon Digital.

“Bitcoinminers zullen de VS gewoon verlaten, en dat is echt wat ze proberen”, zegt Thiel tegenover The Block tijdens de Bitcoin 2023-conferentie in Miami. De veranderingen in de belastingwetgeving voor cryptovaluta zijn voorgesteld in zijn begroting voor 2024. Het bevat wijzigingen in de zogenaamde “wash sale rules”, die effectief de belastingen op cryptohandel verhogen ten opzichte van de huidige behandeling.